Događaji

čestitke

Jandroković primio dobitnike nagrade "Ponos Hrvatske"

Jandroković primio dobitnike nagrade
Goran Stanzl/PIXSELL

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković primio je u srijedu dobitnike nagrade za poštenje, dobrotu, humanost i hrabrost "Ponos Hrvatske", izrazivši poštovanje prema njihovim djelima kojima su pokazali neizmjernu plemenitost i nesebičnost, pomažući i zalažući se za druge.

"Oni su svojim predanim angažmanom  - od pomoći bolesnima i najranjivijima, zbrinjavanja ljudi u potrebi ili nevolji, do spašavanja života i sprječavanja mogućih katastrofa - ne samo mnogima pomogli, već i dali osobni obol izgradnji boljeg društva", istaknuo je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, čestitajući svim ovogodišnjim laureatima nagrade "Ponos Hrvatske". 

Izrazio je zadovoljstvo i što se dodjeljivanjem ove nagrade već 19 godina skreće pozornost na humana i požrtvovna djela različitih pojedinaca. "Ona nam svima nose dodatni poticaj - i na promišljanje i na djelovanje ka pomoći drugima", rekao je.

"Velikodušnost, nesebičnost i humanost iznimne su ljudske vrijednosti, a njihovo odvažno iskazivanje kroz konkretna djela oplemenjuje cjelokupnu zajednicu", istaknuo je  Jandroković.

Poručio je kako je osobito u današnjem svijetu, često zaokupljenom površnošću i sebičnošću, takve vrijednosti potrebno snažnije promicati, što nagrada "Ponos Hrvatske" čini posebno uspješno.

"Na taj se način šalje poruka da se isplati iskreno zalagati za druge, jer to obogaćuje i život onog tko pomoć prima i onoga tko ju pruža", dodao je Jandroković. 

Svim nagrađenima poručio je da ustraju u svojim humanim djelima, ostajući vrijedno nadahnuće i uzoran primjer djelovanja svima u Hrvatskoj.


Reci što misliš!