Događaji

114.672,51 eura

Provodi se rekonstrukcija dječjeg vrtića Cvitić u Turnju

Provodi se rekonstrukcija dječjeg vrtića Cvitić u Turnju

Projekt Rekonstrukcija i opremanje Dječjeg vrtića Cvitić u naselju Turanj u tijeku je od dana potpisivanja Ugovora o bespovratnim sredstvima 17. ožujka 2023. godine između Općine Sveti Filip i Jakov, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije.

Projekt, čija se ukupna vrijednost penje na 114.672,51 eura, predstavlja korak naprijed u osiguravanju kvalitetne infrastrukture i materijalnih resursa za rani i predškolski odgoj i obrazovanje.

Ovaj pothvat, osigurati će adekvatne uvjete za 20 djece u novoj vrtićkoj jedinici, te će i značajno doprinijeti povećanju stope sudjelovanja stanovništva u predškolskom obrazovanju, podižući je na 83 posto.


Vizija projekta uključuje temeljitu rekonstrukciju građevine, s fokusom na poboljšanje toplinskih svojstava i funkcionalnosti prostora. Očekuje se da će novi prostor, koji uključuje vjetrobran, garderobe, prostor za igru, sanitarije, čajnu kuhinju te prostorije za odgajatelje, pružiti poticajno okruženje za razvoj i učenje djece.

Riječ je o projektu koji će doprinijeti kvaliteti odgoja i obrazovanja, a primarni cilj je zadovoljiti potrebe roditelja i djece koja pripadaju općini.


Reci što misliš!