Događaji

muzej antičkog stakla

Staklena matematika- radionica u kojoj su sudjelovali učenici prvih razreda Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole

Staklena matematika- radionica u kojoj su sudjelovali učenici prvih razreda Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole
Muzej antičkog stakla

Matematika je zaista primjenjiva svugdje pa tako i u našem muzeju, napisali su iz Muzeja antičkog stakla u svojoj objavi.

Hvalevrijedan primjer suradnje Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole i Muzeja antičkog stakla u Zadru.

Učenici prvih razreda Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole Zadar s profesoricama Katicom Negro Kovačević i Majom Ivišić 6. ožujka sudjelovali su na radionici „Staklena matematika“ koju su za njih osmislile profesorice u suradnji s Anamarijom Eterović Borzić, muzejskom savjetnicom i Petrom Govorčin, kustosicom muzejskom pedagoginjom.

Nakon upoznavanja s muzejskim postavom učenici su, koristeći se replikama viđenih predmeta, računali njihov obujam, masu i druge podatke.

Za opuštanje nakon „zahtjevnog“ dijela radionice, ali također uz korištenje logike, polaznici su odigrali antičku društvenu igru „Ludus Latrunculorum“ a kako su se pritom zabavili pogledajte u galeriji fotografija.

Kao znak zahvale sudionici su Muzeju poklonili vez izrađen šivanjem parabola na kartonskoj podlozi što je još jedan primjer kako se matematika i umjetnost isprepliću na najrazličitije moguće načine.


Reci što misliš!