Sport

Košarka, AdmiralBet ABA liga

Jusup: Igokea je bila bolja veći dio utakmice, nema drugo nego im čestitati

Jusup: Igokea je bila bolja veći dio utakmice, nema drugo nego im čestitati
Šime Zelić/ PIXSELL

U drugom kolu regionalne ABA lige košarkaši Zadra su upisali domaći poraz, Igokea je nakon produžetka slavila 79-76 (26-14, 17-16, 10-16, 12-19; 14-11).

Odluka o pobjedniku pala je u dodatnih pet minuta u kojima je Zadar imao stalno vodstvo. No, u posljednjih 70 sekundi Jeremić je zabio dvije trice i gosti su poveli 77-76. Zadnji napad Zadrani su odradili loše i time im je izmaknula pobjeda.

AdmiralBet ABA liga, 2. kolo: KK Zadar - KK Igokea AdmiralBet ABA liga, 2. kolo: KK Zadar - KK Igokea 76-79

Zadrani su promašili čak 14 slobodnih bacanja u dvoboju, a prvi strijelac bio je Marko Ramljak s 20 poena čemu je dodao i osam skokova. Lovro Mazalin je ubacio 13 poena uz sedam skokova.

Kod Igokee je Bryce Jones postigao 20 koševa uz pet od šest pogođenih trica. Terrell Carter je dodao 14 uz šest skokova.

- Čestitam Igokei na zasluženoj pobjedi, bili su bolja momčad većinu utakmice. Mi smo malo podigli agresivnost u drugom poluvremenu, počeli zabijati lagane poene ali falila nam je kreacija u napadu. Promašili smo previše slobodnih bacanja, primili teške trice Jeremića, nema drugo nego čestitati. Treba prespavati, vidjeti što smo radili loše i krenuti dalje, nije previše razgovorljiv bio nakon poraza Danijel Jusup, trener Zadra.

- Čestitke momcima na zasluženoj pobjedi, ne bi bilo nezasluženo ni da je Zadar pobijedio. Bilo je zanimljivo, s naše strane ne toliko dobro. Zadar se puno puta vratio, imali smo šut za pobjedu, nakon toga je djelovalo da imaju momentum, ali od prvog dana kad smo se okupili birali  smo momke s dobrim karakterom, zahvaljujući tome pobijedili.

Imali smo stabilnost preko Pušića na playmakeru koji je zamijenio Jonesa, ali imali smo veliki doprinos i drugih igrača. U posljednjoj minuti smo bili čvršći nego u prve tri minute produžetka. Vraćamo se s dva breaka iz Dalmacije, čisto sumnjam da će to nekome uspjeti opet u razmaku od pet dana, kazao je Nenad Stefanović, trener Igokee m:tel.


Reci što misliš!

  Vezane vijesti