prijavite se!
Radionica i degustacija posvećena životu i vinarskom putu Mikea Grgicha
U čast jednog od najvećih vinara Zadar Wine Festival 1. veljače organizira radionicu na kojoj ćete imati priliku saznati više o životu i vinarskom putu Mikea Grgicha.
Poznati hrvatsko- američki vinar rodom iz Doline Neretve, Miljenko Grgić (Mike Grgich), svoj veliki vinarski san ostvario je u kalifornijskoj Napa Valley, gdje se i danas nalazi njegova vinarija, Grgich Hills Estate.
Svjetsku slavu postigao je na Pariškoj presudi 1973. gdje je
njegovo vino Chateau Montelena Chardonnay osvojilo prvo mjesto u
konkurenciji bijelih vina.
O važnosti Mikea Grgicha govori i podatak kako se upravo
Chardonnay iz 1973. te nekoliko njegovih osobnih stvari nalaze u
Američkom povijesnom muzeju „Smithsonian“ u Washingtonu.
U čast jednog od najvećih vinara Zadar Wine Festival organizira radionicu na kojoj ćete imati priliku saznati više o životu i vinarskom putu Mikea Grgicha.
Radionicu će voditi Daniel Čečavac, DipWSET, Weinakademiker i osnivač Wine Club Croatia, široj javnosti poznat iz TV emisije „Fino&Vino“ u kojoj na stručan, a pristupačan način predstavlja zanimljive vinske priče.
Uz dobru priču i stručno vodstvo tijekom radionice, kušat ćete Grgicheva hrvatska i američka vina; Grgić Pošip i Plavac Mali te Grgich Hills - Sauvignon Blanc, Chardonnay, Zinfandel i Cabernet Sauvignon.
Vezane vijesti
-
En primeur 2.0 je pred vratima! S nestrpljenjem iščekujemo prve ovogodišnje mlade paške sireve, sezona 2025.!
-
U srijedu 12.03.2025. od 19 sati do 2 ujutro u studentskom klubu Božo Lerotić zaigrajte Dungeons and Dragons i druge društvene igre (Pictionary, Catan, Čovječe ne ljuti se, Alias, Uno, itd.).
-
Policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za kazneno djelo prijevare.
Izdvojeno
-
Mnogi stanovnici talijanskog grada Napulja i okolice proveli su noć na ulicama ili u automobilima nakon što je potres zatresao i oštetio zgrade, prenosi u četvrtak BBC.
-
Šparoge mogu biti ukusan prilog drugim jelima – dovoljno ih je kratko ispeći u pećnici sa solju i paprom i malo ulja, a potom poslužiti s naribanim parmezanom.
-
Voda pruža dodatni otpor tijekom vježbanja, što znači da tijelo troši više energije, a samim time se brže sagorijevaju kalorije
-
Do kraja tjedna i na moru promjenjivo. Najmanje kiše past će vjerojatno u nedjelju, a još u petak će lokalno na sjevernom Jadranu biti obilna i praćena grmljavinom
Reci što misliš!