Događaji

umrežavanje žena na otocima

Upućen poziv ženama poduzetnicama za sudjelovanje na projektu "Na pola puta"

Upućen poziv ženama poduzetnicama za sudjelovanje na projektu
Otok Pašman

"Na pola puta" projekt je koji predstavlja platformu za umrežavanje žena na tri otoka, Krka, Paga i Pašmana u svrhu očuvanja kulturne i prirodne baštine te otočnog identiteta i načina života.

-Simbolično značenje samog naziva koristimo kako bismo istakle zemljopisno okruženje projekta (pola hrvatske obale), ali i pola puta na kojem se žene nalaze u ostvarivanju jednakosti i utjecaja u lokalnim zajednicama, priopćile su nositeljice projekta, Udruga Žene za otok.

Partneri su:

1. Udruga Modus Vivendi – predsjednica Andreja Baraba

2. Paški sir Udruga proizvođača  – Martina Pernar

Vrijeme provedbe: do 06. lipnja 2024.

Projekt sufinancira Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije u okviru Javnog poziva za poticanje razvoja civilnog društva na otocima u 2023. godini.

Idejna začetnica i voditeljica projekta, Jovana Čutul, mag.poli., osnivačica udruge "Žene za otok" i stručna suradnica u Lokalnoj akcijskoj grupi Kvarnerski otoci, ističe kako je cilj projekta jačanje ženske prisutnosti u očuvanju kulturne i prirodne baštine otoka.

Projekt "Na pola puta" označava važan korak prema jačanju ženske uloge u očuvanju identiteta hrvatskih otoka i promicanju bogate kulturne i prirodne baštine. Udruga poziva sve žene na otocima da se pridruže ovom inspirativnom pothvatu, gradeći mostove između prošlosti i budućnosti.

Prijave su otvorene na e-mailu martina.pernar@paskasirana.com s naznakom "Na pola puta".


Reci što misliš!