savjetnik
Je li opasno meso zamrzavati dva puta?
Na temperaturi od 2° do 8°C, odnosno u hladnjaku, hrana može trajati kratko, dok će se, s druge strane, na sobnoj temperaturi vrlo brzo pokvariti
Svi znamo da meso bez problema može biti zamrznuto. No, sigurno ste čuli da meso koje je više puta zamrzavano nikako nije dobro koristiti. Međutim, postavlja se pitanje je li to zaista tako?
U suštini, ne postoji strogo pravilo koje nalaže da se meso ne smije zamrznuti i odmrznuti više puta, ali je vrlo važno da to napravite ispravno, odnosno da meso odmrzavate u hladnjaku, na temperaturi do pet stupnjeva Celzija.
Kada to jednom napravite, u slučaju da je potrebno, meso možete ponovno zamrznuti. Ono što bi se moglo dogoditi jest da meso postane vodenasto zbog pucanja njegovih stanica, ali svakako neće biti pokvareno.
U suštini, na temperaturi od -18°C (što je standard za zamrzivače), hranu možemo čuvati godinama.
Na temperaturi od 2° do 8°C, odnosno u hladnjaku, hrana može trajati kratko, dok će se, s druge strane, na sobnoj temperaturi vrlo brzo pokvariti, prenosi Krstarica.
Izdvojeno
-
Svi uniformirani pripadnici hrvatske policije na svojim odorama nosit će kamere čija će upotreba biti obavezna prilikom svake intervencije.
-
3. Festival kulture i komunikacija na jednom mjestu okupit će umjetničke stvaraoce, obrazovne djelatnike i profesionalce iz područja marketinga, odnosa s javnošću, medija, dizajna, kulturnih i kreativnih industrija te menadžmenta u kulturi.
-
Festival stripa "Zbirka 74" simbolički se otvara na trgu Petra Zoranića u četvrtak 3. listopada u 13 sati
-
S Provirkom očisti more i Uz Provir zavoli ribu, dvije su slikovnice namijenjene najmlađima, predstavljene u Prezentacijskom centru kompleksa Sveti Nikola u Zadru.
Reci što misliš!