savjetnik
Je li opasno meso zamrzavati dva puta?
Na temperaturi od 2° do 8°C, odnosno u hladnjaku, hrana može trajati kratko, dok će se, s druge strane, na sobnoj temperaturi vrlo brzo pokvariti
Svi znamo da meso bez problema može biti zamrznuto. No, sigurno ste čuli da meso koje je više puta zamrzavano nikako nije dobro koristiti. Međutim, postavlja se pitanje je li to zaista tako?
U suštini, ne postoji strogo pravilo koje nalaže da se meso ne smije zamrznuti i odmrznuti više puta, ali je vrlo važno da to napravite ispravno, odnosno da meso odmrzavate u hladnjaku, na temperaturi do pet stupnjeva Celzija.
Kada to jednom napravite, u slučaju da je potrebno, meso možete ponovno zamrznuti. Ono što bi se moglo dogoditi jest da meso postane vodenasto zbog pucanja njegovih stanica, ali svakako neće biti pokvareno.
U suštini, na temperaturi od -18°C (što je standard za zamrzivače), hranu možemo čuvati godinama.
Na temperaturi od 2° do 8°C, odnosno u hladnjaku, hrana može trajati kratko, dok će se, s druge strane, na sobnoj temperaturi vrlo brzo pokvariti, prenosi Krstarica.
Izdvojeno
-
Oni koji uspješno prođu natjecanje moći će se prijaviti na ograničene javne pozive za dodjelu bespovratnih sredstava namijenjenih investicijama te ostvariti pravo na najviše 25.000 eura po projektu
-
Denver Nuggets su sinoć kod kuće sa 120:98 nadigrali Los Angeles Clipperse Ivice Zubca i to im je prva pobjeda u tri ogleda protiv te momčadi.
-
Pročitajte dnevni horoskop i doznajte što vam za današnji dan predkazuju zvijezde
-
Učenici OŠ Voštarnica su se, kao i svake godine, posebno potrudili i izradili ukrase za božićnu jelku koju su na dan sv. Lucije došli okititi sa svojim nastavnicama.
Reci što misliš!