Događaji

oko 100 prijava

U tijeku su dva natječaja za pomoćnike u nastavi

U tijeku su dva natječaja za pomoćnike u nastavi
Iva Pejkovic

Trenutno ima oko 100 prijava za pomoćnike u nastavi; interes je veći nego prošle godine

Zadarska županija raspisala je natječaj na koji se potencijalni Pomoćnici u nastavi javljaju kako bi kasnije dobili ugovor o radu sa školom i obavljali posao pomoćnika u nastavi. Riječ je o natječaju koji traje do kraja školske godine i objavljen je na službenim stranicama Zadarske županije.

https://www.zadarska-zupanija.hr/natjecaji-i-javna-nabava/potpore-i-priznanja/aktivni-natjecaji

To je jedan od uvjeta iz drugog natječaja koje je raspisalo Ministarstvo znanosti i obrazovanja za dobivanje sredstava iz Državnog proračuna i Europskog socijalnog fonda, za pomoćnike u nastavi, VI. Faza.

U tom natječaju stoji da se svi Pomoćnici koji sklapaju Ugovor o radu za obavljanje poslova Pomoćnika u nastavi u školi moraju zaposliti isključivo na temelju natječaja.

„S obzirom da se tijekom godine ukazuje potreba za novim pomoćnicima, odnosno zamjenama za Pomoćnike koji su odustali od posla u školi, mi smo raspisali natječaj do kraja školske godine kako ne bi gubili vrijeme kasnije za nove natječaje. Zato su dva natječaja,” pojasnio je pročelnik Ivan Šimunić.

Trenutno ima oko 100 prijava, i interes je veći nego prošle godine.  Povećanje neto cijene sata rada sa 25 na 32 kune je dobro odjeknulo među pomoćnicima, ističe Šimunić.

„Prošle godine bilo je oko 130 pomoćnika u nastavi i nešto malo više od 130 učenika kojima je potrebna pomoć. Naime, jedan pomoćnik može raditi i s dvoje učenika. Ove godine očekujemo  da će biti toliko ili malo više učenika kojima je potrebna asistencija odnosno pomoć u nastavi. „

Iako je ove godine natječaj Ministarstva malo kasnio, Šimunić naglašava da će se sve na vrijeme odraditi i da će svi učenici kojima je potrebna pomoć imati svog pomoćnika u nastavi.  

 


Reci što misliš!