Zabava

zadarski pjevač

Od Floride do glazbene scene: Dino Martinović objavio je drugi singl ''Srce od zlata''

Od Floride do glazbene scene: Dino Martinović objavio je drugi singl ''Srce od zlata''
Filip Brala

Zadarski pjevač je nakon završetka fakulteta otišao u Ameriku gdje je uređivao vrtove oko kuća, a osim nove pjesme otkriva koju će životnu želju ispuniti ocu sljedeće godine

Svestrani 34-godišnji Zadranin nije još samo jedan u nizu onih koji pjevaju iz hobija, no put do odluke da se posveti glazbi bio je itekako dug. Dino Martinović s pjevanjem se počeo baviti kao dječak, a ljubav prema glazbi naslijedio je od oca. Talent je dodatno usavršavao pohađajući škole pjevanje tijekom studija u Zagrebu.

- U Zagrebu sam proveo četiri predivne godine. To je doslovno bio maturalac, odnosno žvot bez previše odgovornosti, ali tamo sam se osamostalio pa mi nije bio problem nakon fakulteta ekonomije otići na Floridu gdje mi živi brat - kaže Dino.

Ondje je cijelo ljeto proveo radeći za tvrtku, koja se bavi uređenjem vrtova u kućama u društvu tri Meksikanca i Afroamerikaca jer je obožavao putovanja u nepoznato, koja su u pravilu uvijek ispala najbolja. Mnogi ga se sjećaju jer je prvo pjevačko iskustvo imao u drugoj sezoni showa ‘’Hrvatska traži zvijezdu’’, a prijateljstvo s Marinom Sekom iz Banana banda, inače prateće grupe Dražena Zečića, dovela je do poslovne suradnje.

- Prva pjesma, "Čuvar tvoga sna", napravljena je u suradnji s producentom Marinom dok je za spotove zaslužan redatelj Igor Ivanović. Pjesma je bila dobro prihvaćena od publike pa sam s drugom pjesmom opet radio s provjerenom ekipom s time da je tekst za drugi singl napisala Gordana Seko. Riječ je o ljubavnoj baladi i svim poteškoćama koje ljubav nosi - kaže Dino, koji je već dvije godine u sretnom braku i ima dvoje djece.

 Ipak, ostvario je i glazbeni san jer je pjevao sa Sergejem Ćetkovićem, kojeg obožava i hrvatska publika jer često puni dvorane nekoliko dana zaredom.

- Supruga je njegov veliki obožavatelj, a želja mi je bila dovesti ga na naše vjenčanje kako bi nam zapjevao za prvi ples. Nakon nekoliko mjeseci uspio sam doći do Sergejeve menadžerice i dogovoriti iznenađenje. Ispalo je savršeno jer je Sergej pravi gospodin, a zajedno smo zapjevali hit Kemala Montena “Nije htjela”. On nije samo izvrstan glazbenik nego je prije svega divna osoba - pohvalio je Dino crnogorskog glazbenika.

Kad ne pjeva, Dino provodi vrijeme s obitelji, a uskoro se sprema na putovanje života.

- Moj otac i tri brata u svibnju sljedeće godine putujemo na Novi Zeland. Htjeli smo tati ispuniti životnu želju jer oduvijek je govorio kako bi htio posjetiti tu državu. Sad je idealna prilika da mi dečki to odradimo - kaže Dino.

Multitalentirani glazbenik već priprema nove pjesme, a velika mu je želja zapjevati na jednom od glazbenih festivala u Hrvatskoj poput Zagrebačkog ili Splitskog .

- Razmišljali smo o tome no mora se dogoditi prava pjesma. U svakom slučaju želim karijeru graditi polako jer želim dugotrajno ostati na sceni - zaključio je Dino.

Na festivale bi išao ako budem imao odgovarajucu pjesmu za odredeni festival naravno. Koje tocno ne znam jer iskreno nisam previse upucen u festivale.

Trenirao sam od sportova svasta, nista pre uspjesno, gluma nista, reklame ne, model nisam i nisam bia vatrogasac nikad haha


Reci što misliš!