Sport

#Biciklizam

Kolumbijac Molano pobjednik 2. etape CRO Race utrke vožene od Biograda na Moru do Novalje

Kolumbijac Molano pobjednik 2. etape CRO Race utrke vožene od Biograda na Moru do Novalje
Sport-IT

Kolumbijac Juan Sebastian Molano (UAE Team Emirates) pobjednik je druge etape ovogodišnjeg izdanja biciklističke utrke CRO Race vožene od Biograda na Moru do Novalje u dužini od 114.5 kilometara.

Molano je u završnom sprintu bio uspješniji od Talijana Giovannija Lonardija (Polti Kometa) koji je drugi dan zaredom završio kao drugoplasirani te trećeplasiranog Australca Sama Welsforda (Red Bull-BORA-hansgrohe).

S novih šest sekundi bonifikacije za drugo mjesto u etapi Lonardi je preuzeo vodstvo u ukupnom redoslijedu s dvije sekunde prednosti ispred drugog Norvežanina Alexandera Kristoffa (Uno-X Mobility), odnosno šest sekundi ispred trećeg Australca Cyrusa Monka (Q36.5 Pro Cycling Team).

Druga etapa, Biograd na moru-Novalja; Photo credit; Rafa Gomez, Sprint Cycling Agency

Lonardi je preuzeo i vodstvo u redoslijedu za plavu majicu namijenjenu najboljem sprinteru, sada ima 40 bodova, tri više od drugog Kristoffa, dok je zelenu majicu namijenjenu najboljem penjaču zadržao Nizozemac Axel Van der Tuuk (Metec-Solarwatt p/b Mantel). Nositelj bijele majice za najboljeg mladog vozača i dalje je Talijan Alberto Bruttomesso (Bahrain Victorious).


Reci što misliš!