Događaji

Zadarska studentska zajednica od oko pet tisuća studenata primila svoje nove članove

Zadarska studentska zajednica od oko pet tisuća studenata primila svoje nove članove
UNIZD

Zadarska studentska zajednica od oko pet tisuća studenata u utorak, 1. listopada primila je svoje nove članove.

Na Sveučilištu u Zadru studente prve godine jednopredmetnih i dvopredmetnih preddiplomskih studija u Svečanoj dvorani primili su rektor prof. dr. sc. Josip Faričić, prorektorica prof. dr. sc. Anita Pavić - Pintarić i voditeljica Studentske službe Emilija Matassi Botunac.

Kasnije su im dobrodošlicu na matičnim odjelima zaželjeli pročelnici i nastavnici koji će biti uz njih sljedećih nekoliko godina.

Kako bi što lakše ušli u akademski svijet jutros su im se najprije obratili njihovi kolege studenti. Studentica psihologije Hana Sivec prenijela im je svoja iskustva studiranja, ali i bavljenja sportom, budući da se pridružila sveučilišnoj plivačkoj ekipi i tako stekla status studentice-sportašice, što joj je omogućilo bolje balansiranje obvezama iz studiranja i bavljenja sportom. Predsjednik Studentskog zbora Luka Lešić poželio im je puno uspjeha u novom poglavlju života koje otvaraju.

Rektor Faričić upoznao ih je s bogatom sveučilišnom tradicijom grada u kojeg su došli, počevši od prve visokoškolske ustanove na području današnje Hrvatske iz 1396., preko državnog sveučilišta za vrijeme francuske uprave do osnivanja Filozofskog fakulteta 1955. godine, a zatim i Sveučilišta u Zadru 2002.

U prigodnom programu nekoliko glazbenih brojeva izveli su maestro Dražen Habuš, Marino Perović i Tajna Zorica, a nakon izlaska na štandovima su se mogli informirati o radu Studentskog zbora, Centra za tjelovježbu i studentski šport, Centra za strane jezike, europske alijanse sveučilišta EU-CONEXUS...

Prvog dana nove akademske godine i Ured za međunarodnu suradnju sudjelovao je na prijemu studenata prve godine prijediplomskih studija informativnim štandom na kojem su zainteresirani mogli saznati više o mogućnostima koje im tijekom studija nudi Erasmus+ program mobilnosti. Istovremeno, održan je i tzv. Welcome Day za 66 stranih studenta s partnerskih sveučilišta koji su odlučili provesti semestar na Sveučilištu u Zadru.


Reci što misliš!