Događaji

Veliko srce Malog Lukorana

Na humanitarom turniru u boćanju prikupljeno 3000 eura za Ligu protiv raka Zadar

Na humanitarom turniru u boćanju prikupljeno 3000 eura za Ligu protiv raka Zadar
Josipa Grbas

Na humanitarnom turniru u boćanju, koji se u petak i subotu održao u Malom Lukoranu, za Ligu protiv raka Zadar, odnosno kupnju linearnog akceleratora, prikupljeno je 3000 eura

Turnir je u spomen na prerano preminule Martinu Dubolnić Glavan i Damiru Korenov Mazić organizirala Udruga Bura iz Malog Lukorana uz podršku i pomoć Općine Preko i Turističke zajednice Općine Preko.

Bio je to ne samo humanitarni turnir, nego, kako kaže otac Damire Korenov Mazić i predsjednik Udruge Bura Damir Korenov, susret prijatelja, rođaka i obitelji koji su se okupili da bi slavili život i uspomenu na Martinu i Damiru te istodobno pomogli svima koji obole od neke maligne bolesti.

-Mi kao udruga želimo pomoći svima kojima je to potrebno i učinit ćemo sve što je u našoj moći da se ljudi u nevolji mogu osloniti na nas. Također, želimo da ovaj turnir postane tradicionalan, da se jednom godišnje okupimo i prikupljanjem novčanih priloga pokažemo da smo tu, dodao je Korenov.

Na turniru je sudjelovalo 18 ekipa, 14 s otoka Ugljana te po dvije iz Siska i Slovenije. Pobijedila je ekipa iz Malog Lukorana, za koju su igrali Zdenko Korenov, Toni Martinov i Damir Pantalon. Drugo mjesto osvojili su Hrvoje Itković, Ivan Mikela i Hrvoje Rančić iz Lukorana, a treće njihovi sumještani Šime Bačić, Marko Guzobad i Damir Mikela.

Peharom je nagrađena i najmlađa sudionica turnira, 12-godišnja Minja Mazić iz Preka, a trećeplasirana ekipa darovala je svoj pehar najvatrenijem navijaču, njezinom petogodišnjem bratu Rinu Maziću.

U glazbenom dijelu nastupili su Marko Zekanović uz klavirsku pratnju Dražena Habuša i DJ Luka Košta, koji se brinuo i za razglas i za rasvjetu.

Kako je bilo na turniru, pogledajte u velikoj FOTOGALERIJI

 


Reci što misliš!