Događaji

iz svijeta

U Parizu se više neće smjeti jahati ponije

U Parizu se više neće smjeti jahati ponije

Pariz će zabraniti jahanje ponija u svojim javnim parkovima od 2025. godine, a odluka je uslijedila nakon kampanje aktivista za prava životinja koji upozoravaju da se s ponijima loše postupa. Poniji nisu igračke- upozoravali su aktivisti

Jahanje ponija već je desetljećima popularno u pariškim parkovima kao što su Champ de Mars, Parc Monceau i Parc du Luxembourg, uglavnom vikendima i dok traju školski praznici. 

Skupine za prava životinja godinama su vodile kampanju za zabranu jahanja ponija i žalile se na uvjete u kojima se nalaze.

"Poniji nisu igračke. Djeca ne uče ništa o njima iz tih šetnji i ne stvara se emocionalna veza. To samo pretvara ponije u objekte za zabavu", rekla je Amandine Sansivens, aktivistica skupine Paris Animaux Zoopolis (PAZ). 

PAZ-ova peticija za zabranu jahanja prikupila je više od 8400 potpisa.

Gradske vlasti su u srpnju odlučile postupno ukinuti licence voditeljima jahanja ponija. 

Tvrtka AnimaPoney nudila je jahanje ponija u nekoliko pariških parkova, ali je morala to smanjiti. Direktor tvrtke Stephane Michaud rekao je da njegovi poniji rade samo oko 150 dana godišnje. Dodao je da radi s njima već 35 godina i da "imaju sve što im je potrebno".

 


Reci što misliš!