Događaji

naoružanje i vojna oprema

ASDA 2023.: Na Višnjiku se očekuje 205 izlagača iz trideset zemalja

ASDA 2023.: Na Višnjiku se očekuje 205 izlagača iz trideset zemalja
Šime Zelić/PIXSELL

U Press salonu u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku održana je u petak, 20. travnja 2023. konferencija za novinare na kojoj je najavljena velika međunarodna izložba proizvođača naoružanja i vojne opreme od 3. do 5. svibnja 2023. godine ASDA 2023.

Izložba je pod pokroviteljstvom Vlade RH i uz potporu Ministarstva obrane Republike Hrvatske.

Organizator izložbe je američka tvrtka TNT Production.

Konferencija za medije povodom održavanja Jadranske vojne i zrakoplovne izložbe Konferencija za medije povodom održavanja Jadranske vojne i zrakoplovne izložbe

U ime Ministarstva obrane, Ivica Grebenar, predsjednik Organizacijskog odbora izložbe ASDA 2023. i ravnatelj Uprave za materijalne resurse MORH-a, uz ostalo rekao je:

– Ova se manifestacija od 2011. održava svake dvije godine.

Prilika je za sve proizvođače naoružanja i vojne opreme da se predstave javnosti, pa tako i za hrvatske. Vlada RH-e i Ministarstvo obrane i na ovaj način pridonose gospodarskom razvoju, dakako i na lokalnoj razini. Za ovogodišnju izložbu imamo rekordan broj prijava – 205 iz 30 zemalja.

Prva dva dana održavat će se intenzivni radni sastanci i slično, dok će za javnost izložba biti otvorena u petak, 5. svibnja po cijeni od 20 eura, odnosno 10 eura za učenike i studente, a postoji i mogućnost da veće skupine uz prethodnu prijavu do 28. travnja, dobiju besplatan ulaz.

Zahvaljujemo Gradu Zadru, Zadarskoj županiji i ŠC-u Višnjik na izvrsnoj suradnji.

asda-izložba-naoružanja-oružje-press-konferencija

Gospodin Justin Webb, direktor tvrtke TNT Production, koja je organizator, istaknuo je da se raduje predstojećem događaju u Zadru, da vjeruje da će i izlagači i poslovni ljudi učvrstiti postojeće i ostvariti nove kontakte i uspostaviti partnerske odnose, a da će posjetitelji steći dobar uvid u sve eksponate.

Zahvalio je domaćinima na suradnji.

asda-izložba-naoružanja-oružje-press-konferencija

Branko Dukić, zadarski gradonačelnik, istaknuo je da realizacija ovakvih projekata u Zadru potvrđuje svekoliki potencijal i grada Zadra i Zadarske županije, da će s oko pet tisuća očekivanih noćenja pridonijeti i turizmu i ugostiteljstvu, te zahvalio svima na suradnji ujedno i poželjevši im dobrodošlicu u Zadar.

U ime Zadarske županije Josip Vidov kazao je, uz ostalo, da će ASDA 2023. pridonijeti i sigurnosti, te dodao da će omogućiti brojnim zainteresiranim srednjoškolcima i studentima izvrstan uvid u zanimljive eksponate.

Na koncu, Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik, kazao je:

– Čast nam je i zadovoljstvo što će se ovako velika višednevne međunarodna manifestacija, s rekordnim brojem izlagača iz Hrvatske i inozemstva, održati u Športskom centru Višnjik u Zadru. Ujedno je to i još jedna potvrda svekolikog potencijala ŠC-a Višnjik koji je pogodan i spreman za domaćinstvo niza različitih javnih priredaba. Zahvaljujemo organizatoru, Vladi RH-e i Ministarstvu obrane RH-e.


Reci što misliš!