#kužina
Ovo je najzdraviji i najbolji način pripreme krumpira, a malo tko ga tako sprema
Krumpir je namirnica koju gotovo svakodnevno konzumiramo, pripremamo ga na razne načine, kuhamo ga, pečemo, dinstamo, pržimo, ali nisu svi ti načini pripreme zdravi.
Prema nutricionistici Julie Upton, najzdraviji način jedenja krumpira je ostaviti koru i ispeći ga u pećnici.
“Najzdraviji način za jesti krumpir je kada se peče s korom. Pečeni krumpir ne dodaje dodatne kalorije kao onaj koji se prži u ulju”, objašnjava Upton za Eat This.
Ostavljanje kore na krumpiru ostavlja dodatne hranjive tvari jer polovica ukupnih vlakana u krumpiru dolazi iz nje.
“Krumpir je jedno od mojih omiljenih povrća. Ovo povrće je puno kalija, vlakana i vitamina C. No, kod pečenja je ključno pripaziti na nadjeve i obloge s visokim udjelom masnoće i kalorija, poput maslaca, kiselog vrhnja i komadića slanine. Umjesto toga, prelijte ih grahom, salsom, čilijem, povrćem ili malo naribanog parmezana”, savjetuje Upton.
Izdvojeno
-
Bacivši pogled na impozantan niz priznanja koje je Audiardov najnoviji i svakako najluđi uradak u dugovječnoj karijeri do sad prikupio, čovjek bi lako mogao steći krivi dojam kako se pred njim doista nalazi najimpresivnije filmsko ostvarenje godine, ali istina je potpuno drugačija.
-
Mjerenje inteligencije kod životinja prilično je škakljiva stvar. Međutim, provedeni su brojni pokusi kako bi se testirale sposobnosti sićušnih mozgova kukaca. Rezultati su iznenađujući.
-
Ove subote, 14. prosinca, Zadar će oživjeti u šarenilu uniformi, plesu i ritmovima mažoret glazbe!
-
Nema sumnje da je retinol jedan od najučinkovitijih sredstava za borbu protiv bora i znakova starenja kože. Taj skup sintetičkih molekula dobivenih iz vitamina A, sveti je gral pomlađujućih sastojaka - pomlađuje, obnavljaja strukturu i kvalitetu kože, zaglađuje bore, smanjuje hiperpigmentacijske mrlje, ublažava akne…
Reci što misliš!