#kužina
Ovo je najzdraviji i najbolji način pripreme krumpira, a malo tko ga tako sprema
Krumpir je namirnica koju gotovo svakodnevno konzumiramo, pripremamo ga na razne načine, kuhamo ga, pečemo, dinstamo, pržimo, ali nisu svi ti načini pripreme zdravi.
Prema nutricionistici Julie Upton, najzdraviji način jedenja krumpira je ostaviti koru i ispeći ga u pećnici.
“Najzdraviji način za jesti krumpir je kada se peče s korom. Pečeni krumpir ne dodaje dodatne kalorije kao onaj koji se prži u ulju”, objašnjava Upton za Eat This.
Ostavljanje kore na krumpiru ostavlja dodatne hranjive tvari jer polovica ukupnih vlakana u krumpiru dolazi iz nje.
“Krumpir je jedno od mojih omiljenih povrća. Ovo povrće je puno kalija, vlakana i vitamina C. No, kod pečenja je ključno pripaziti na nadjeve i obloge s visokim udjelom masnoće i kalorija, poput maslaca, kiselog vrhnja i komadića slanine. Umjesto toga, prelijte ih grahom, salsom, čilijem, povrćem ili malo naribanog parmezana”, savjetuje Upton.
Izdvojeno
-
Znanstvenici su izdali ozbiljno zdravstveno upozorenje o uobičajenoj praksi koju milijuni ljudi rade u svojim kuhinjama.
-
Pogledajte raspored posjeta stajalištia bibliobusa i ne propustite savršenu priliku za pročitati novo štivo !
-
Postoji velika šansa da ste barem jednom rekli malu laž svom liječniku. Na kraju krajeva, svi želimo biti zdravi, a čak i ako ste u izvrsnoj formi, odlazak liječniku ponekad može biti stresno iskustvo. Bilo zbog nelagode ili želje da izgledamo zdravije, većina nas ne govori uvijek potpunu istinu svojim liječnicima.
-
Neki su metali u malim količinima zdravi za organizam. Željezo, primjerice, trebamo unositi na redovnoj bazi, ali druge metale treba izbjegavati. I zato neki ljudi vjeruju da je štetno polizati poklopac čašice jogurta. Je li to točno?
Reci što misliš!