Događaji

narušavanje pomorskog doba u Turnju

SDP: Ilegalni ugostiteljski objekt preseljen s jedne plaže na drugu, ponovno smo poslali prijavu

SDP: Ilegalni ugostiteljski objekt preseljen s jedne plaže na drugu, ponovno smo poslali prijavu
SDP Zadraske županije

SDP Zadraske županije danas je poslao novo priopćenje o problemu postavljanja ilegalnih ugostiteljskih objekata na plažama u Turnju.

Priopćenje  SDP-a Zadarske županije prenosimo u cijelosti: 

"Prije samo dva mjeseca smo bili svjedoci grubog narušavanja pomorskog dobra na području Općine Sveti Filip i Jakov u naselju Turanj. Da smo tada bili u pravu govori činjenica da je izvođač u rekordnom roku plažu vratio u prvobitno stanje. 

Međutim, Općina nije odustala te je nakon toga donijela izmjene i dopune Plana upravljanja pomorskim dobrom, ali koji opet nije bio u skladu sa Prostornim planom općine. 

Općina je odlučila taj ugostiteljski objekt jednostavno Planom upravljanja premjestiti na drugu plažu pritom kršeći iste propise kao i kod uklonjenog objekta u Turnju. Stoga smo danas podnijeli prijavu Državnom inspektoratu i Lučkoj kapetaniji i tražimo hitno zaustavljanje gradnje objekta s obzirom da je protivan Prostornom planu.

Zanimljivo je kako su našem županu puna usta zaštite pomorskog dobra, a upravo je upravni odjel županije morao dati suglasnost na Plan upravljanja pomorskim dobrom Općine Sv. Filip i Jakov. Zašto upravni odjel županije daje suglasnost na Plan upravljanja koji je suprotan Prostornom planu.

Kad već neće načelnik i/ili župan brinuti o pomorskom dobru barem imamo savjesno građane koji redovno upozoravaju na nepravilnosti", stoji u priopćenju kojeg je medijima poslala Mila Butić. 


Reci što misliš!