Događaji

#obrazovanje

U SŠ Vice Vlatkovića počeo Hackaton u sektoru strojarstva, sudjeluju učenici iz cijele države

U SŠ Vice Vlatkovića počeo Hackaton u sektoru strojarstva, sudjeluju učenici iz cijele države
Facebook

U Strukovnoj školi Vice Vlatkovića okupit će se velik broj nastavnika i učenika na zanimljivom događaju – „Hackaton u sektoru strojarstva „ kojega je škola domaćin i organizator.

Stižu gosti iz cijele Hrvatske - učenici i nastavnici iz partnerskih škola – Regionalnih centara kompetentnosti u sektoru strojarstva.

Za Strukovnu školu Vice Vlatkovića Zadar – Regionalni centar kompetentnosti u sektoru strojarstva ovo je drugi Hackaton kojega organizira za sektor strojarstva i to u sklopu EU projekta „Budi spreman i kompetentan“  te u suradnji sa partnerom Mozaik grupom d.o.o. Cilj Hackathona je promocija strukovnih zanimanja i rada centra. Okvirna tema Hackathona je: “Kroz strojarstvo do energije iz obnovljivih izvora“.

Uz domaćine, na natjecanju sudjeluju učenici strukovnih škola iz sektora strojarstva (Tehnička škola Zadar, Srednja škola Biograd na Moru, Elektrostrojarska i obrtnička škola Zagreb, Škola za montažu instalacija i metalnih konstrukcija Zagreb, Industrijsko obrtnička škola Pula, Tehnička škola Rijeka).

Hackaton starta u četvrtak, 20. 04. 2023. godine s početkom u 10 sati sa završetkom u 17 sati i traje do petka, 21. 04. 2023. godine do 12,30 sati za kada je najavljeno proglašenje pobjednika i dodjela nagrada.

Prva tri tima odnijet će i najvrijednije nagrade. Za trećeplasirani tim Hackatona predviđena je nagrada u vrijednosti od 250 EUR, drugoplasirani će biti nagrađeni sa 350 EUR dok će tim Hackathona čije rješenje osvoji prvo mjesto i dobije najviše bodova od strane Stručnog žirija, osvojiti poklon u vrijednosti od 650 EUR.


Reci što misliš!