evo detalja
Peti Zadar Wine Festival: Dobra zabava i još bolja vina!
Najveći festival vina u Dalmaciji broje izlagača i posjetitelja odvija se ovoga petka i subote u Zadru, u dvorani Krešimira Ćosića.
Vinoljupci, ugostitelji, hotelijeri, sommelieri, novinari, okupit će se na Zadar wine festivalu, petom izdanju!
Organizator Ivan Stiblik zadovoljan je i ponosan na projekt i najavljuje najbogatije izdanje festivala do sada. Vinari su napravili velik kvalitativni iskorak! Kaže kako mu je izuzetno drago što su mnogi pokazali entuzijazam i interes, te podršku koju vidi općenito u kulturi vina u Zadarskoj županiji.
Moći ćemo tako 24. i 25. ožujka od 14 do 20 sati na Višnjiku probati brojna domaća, ali i strana vina, njih stotinjak. Uvozni program vina donosi nam 30- ak vinarija. Sigurno će se za svakoga po nešto naći. Koliko vlada zanimanje za ZWF govori i podatak kako nam dolaze i vlasnici restorana s Michelin preporukama!
Predstavit će se i zadarska udruga barmena Back to basics s originalnim koktelima.
Novost je to što će biti održana i dva koncerta. Nakon
festivala, opuštanje uz svirku sve do 23 sata. Bit će to Kadena i
Zaratino. Stiblik kaže kako je to rezultat osluškivanja publike
festivala, a u ovom dijelu festivala će u ponudi biti isključivo
zadarska vina.
Također, osiguran je i street food corner. On će biti aktivan od
13 sati pa sve do kraja programa.
Proteklih dana srijedom su održavane stručne radionice u hotelu Amare. Još je ostala jedna, s fokusom na dalmatinska vina. Interes je izuzetan, kazao je Stiblik. Radionice su bile humanitarnog karaktera, donacije idu za djevojčicu Lavu.
Ulaznica za ZWF stoji 20 eura, dobijete čašu i krenete u "promenadu" , od vinara do vinara.
O značaju festivala u tzv.predsezoni govorio je predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija, Tomislav Fain, poručivši kako su čak 2 manja kongresa pomjerena u termin kad se održava ZWF.
Ana Fiolić kazala je kako odlično tempiran festival festival ''ima dušu'' i ovaj put premijerno ćemo imati priliku probati mlade berbe, poput maraštine i rosea. Prilika je to za suradnju i kontakt s raznim kolegama vinarima, ugostiteljima, distributerima, poslovnim partnerima.
Mario Paleka, direktor TZ grada Zadra, podržava festival od početka, te naglašava kako sada već imamo oko 500 gostiju u gradu, a festival bi ubuduće mogao porasti toliko da se premjesti na Forum. Same najave za sezonu su odlične, dodao je Paleka.
ZWF kruna je vinske renesanse koju sada proživljava Zadarska županija. O tome dovoljno govore nagrade s kojima se naši proizvođači vraćaju sa svjetskih natjecanja. Festival je važan poslovni događaj općenito za turističku industriju, a po najavama organizatora, interesom sudionika već je nadmašio očekuvanja.
Mi smo važna enogastro destinacija, poručeno je s konferencije.
Vezane vijesti
-
U svetištu sv. Šime u Zadru osniva se Bratovština sv. Šime. To je duhovna i pastoralna novost u životu toga svetišta, grada Zadra i Zadarske nadbiskupije.
-
Zbog izvođenja građevinskih radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH&Co.KG., niz ulica bez vode u Zadru
-
Najveća zadarska nogometna obitelj, kako stoji u naslovu, tako je dobila jedinstveno mjesto na kojemu će predstaviti svoj rad, aktivnosti, rezultate i omogućiti korisnicima razne druge mogućnosti, poput jednostavnijeg postupka upisa u školu nogometa.
Izdvojeno
-
Najviše vrijednosti na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije između 23 i 25 °C. Popodne i navečer porast naoblake, zatim i kiša
-
Kako proslaviti rođendan, onako kako oni to najbolje znaju, radno. Ovog vikenda za 10.rođendan kluba BBK Pakoštane bilo je domaćini Nacionalnog prvenstva MTB-a u kategoriji maraton.
-
Domaćini su od početka bili bolja momčad, s raznovrsnijom i strpljivijom igrom, dok je Zadar sve više zaostajao kako je vrijeme prolazilo...
-
Fermentirana hrana je upravo ono što naziv sugerira: hrana koja je očuvana procesom fermentacije, pri čemu bakterije i kvasac razgrađuju šećere. Čak i ako niste svjesni, vjerojatno već unosite fermentirane namirnice u svoju prehranu.
Reci što misliš!