Događaji

#covid-19

U posljednjoj ovogodišnjoj akciji cijepljenja u Kalima cijepljeno 231 otočana

U posljednjoj ovogodišnjoj akciji cijepljenja u Kalima cijepljeno 231 otočana
Kalionline.net

U subotu, 18. prosinca održalo se zadnje cijepljenje u ovoj godini na punktu u sportskoj dvorani područne škole u Kalima.

Već uigrani timovi liječnica i medicinskih se sestara uspjeli su cijepiti čak 231 osobu, što je najveći odaziv u svih dosadašnjih šest akcija cijepljenja subotom tijekom studenoga i prosinca na ovom punktu.

Zahvaljujući dobroj organizaciji, nije bilo redova za cijepljenje, a ovaj otočni punkt se još jednom pokazao učinkoviti i svrsishodan.

Tako je do sada, u šest subotnjih ciklusa na ovom punktu, cijepljen značajan broj od ukupno 979 otočana. Stanovništvo otoka Ugljana doseglo je prag procijepljenosti od 70%, što je znatno iznad hrvatskog prosjeka.

Organiziranu akciju cijepljenja protiv Covid-a 19, u koordinaciji Stožera civilne zaštite Općine Kali i Zavoda za javno zdravstvo Zadarske županije, kao i prošle subote vodili su liječnički timovi - dr. Nikolina Jukić, dr. Lea Bilandžić, te medicinske sestre – Martina Ljubanović i Plavija Baraka.

Organizirano cijepljenje na glavnom punktu na otoku Ugljanu trebalo bi se nastaviti u siječnju, ali još nije poznat točan termin, niti potvrđena lokacija punkta. Lokalni stožeri civilne zaštite pravovremeno će putem medija obavijestiti stanovnike otoka čim se utvrdi točan raspored za siječanj 2022. godine.