Događaji

#biograd

Biogradski mališani se uključili u obilježavanje Dječjeg tjedna

Biogradski mališani se uključili u obilježavanje Dječjeg tjedna
Grad Biograd na Moru

U biogradskom dječjem vrtiću ovih je dana bilo vrlo zanimljivo, veselo ali prije svega zdravo jer bavili su se voćem i povrćem, a ono je kako znamo izvor vitamina, minerala i brojnih drugih za život i zdravlje neophodnih sastojaka.

Razlog tomu bio je Obilježavanje Dječjeg tjedna, a u sklopu koga se obrađivala tema voće i povrće. Budući da je ova 2021. godina proglašena Međunarodnom godinom voća i povrća, bila je to prilika da se o toj temi kaže i dakako nauči nešto više.

Ono najosnovnije je svakako podizanje svijesti o važnoj ulozi voća i povrća u prehrani ljudi. Stoga je u vrtiću kroz radionice valjalo upoznati voće i povrće na poseban način i to kroz osjetilne sustave. Primjerice „Okusi i reci, dodirni i pogodi, pomiriši i pogodi…“ Bilo je vrlo zanimljivo iskustvo za mališane, a koji su se pokazali kao vrsni poznavaoci voća i povrća ali i načina rada s njima, točnije primjene u svakodnevnom životu jer kroz radionice zdravog kuhanja kreativnim idejama nikad kraja.

Tako se tu našlo i zdravih ražnjića od voća i povrća, zdravih sokova ali i slastica, a koje je nakon pripreme, valjalo i kušati. Sve u svemu jedan poseban dan u vrtiću s posebnom temom i  posebnim zanimanjem mališana koji uvijek žele naučiti nešto više, a uz pomoć svojih vrsnih odgojiteljica to im doista nije teško, što najbolje potvrđuju i ove fotografije koje su nam ustupili.