Događaji

#turizam

Biogradski ugostitelji i iznajmljivači prezadovoljni sezonom

Biogradski ugostitelji i iznajmljivači prezadovoljni sezonom
Grad Biograd na Moru

U razdoblju od prvog do petnaestog kolovoza ove godine u gradu Biogradu bilježi se 25.190 turističkih dolazaka, a koji su u tom periodu ostvarili 175.104 noćenja. Brojka je to koja zadovoljava i najveće skeptike, jer se ipak nisu potvrdile najcrnje slutnje o slabom turističkom prometu.

Tako je primjerice i ovih dana u gradu evidentirano 9.899 dok je prošle godine ta brojka iznosila 8.178, a što je dakle u odnosu na isto vrijeme prošle godine više za 22%. Naši standardni gosti i ovoga ljeta su najvećim dijelom iz Hrvatske, Slovenije, Njemačke, Češke, Poljske…a od smještaja najbolje se pune kampovi, potom privatni smještaj, te hoteli.

Iako konac tjedna nije vrijeme kada se broje gosti zadovoljni smo sa brojkom od oko 10.000 gostiju jer je očito da „špica“ još uvijek traje. I ovog vikenda u grad pristižu kolone vozila, a na ulicama su vidljive veće skupine turista na svakom koraku. Lijepo vrijeme dodatna je pogodnost za one željne kupanja i raznih aktivnosti na vodi, te su plaže još uvijek među naj zanimljivijom zabavom tijekom dana. A veliki broj gostiju svakako raduje i brojne vlasnike restorana, picerija i ponuđača različitih turističkih usluga, jer u mnoštvo ponude u mnoštvu turista ima veće šanse.

Sve u svemu u gradu se ipak osjeća ugođaj one prave sezone, a jedan od potvrde je i svirka u objektima na otvorenim terasama u gradu. Jednako tako u večernjim šetnjama gradom mogu se sresti glazbenici koji zasviraju „na svoju ruku“ onako u prolazu, a glazba uvijek širi dobre vibracije pa neka potraje


Reci što misliš!