Događaji

#UNIZD

Zadarsko LITo: Korona nas je osvijestila koliko su bitne interakcije

Zadarsko LITo: Korona nas je osvijestila koliko su bitne interakcije
Potraga.hr

Predavanje Tonija Trivkovića, osnivača i predsjednika splitske IT zajednice - Split Tech City, označilo je početak "Zadarskog LITa", serije događaja koja će kroz predavanja i druženja povezati zadarske IT kadrove, poduzetnike, programere, dizajnere, marketingaše i ostale željne novih znanja i prilika.

Upravo se u Splitu pokazala važnost ovakvih događanja.

- U Splitu se puno toga izrodilo od ovakvih susreta, od poznanstava do poslovnih partnerstva - tvrtke nađu zaposlenike, a studenti partnere za pokretanje svog posla. Korona nas je dodatno osvijestila koliko su interakcije bitne, istaknuo je Trivković, predsjednik udruge koja danas, šest godina od osnivanja, okuplja 45 tvrtki i 20 individualaca.

Po prvi put je u Zadar stigao kao predavač.

- Zbilja se nadam dugoročnoj suradnji, preblizu smo da ne bi surađivali i vjerujem da ćemo raditi transfer znanja. Prvi put sam u ovoj ulozi, ali vjerujem ne i posljednji, istaknuo je predsjednik splitske IT zajednice.

U zadarski Code Hub, coworking prostor u prizemlju Studentskog doma, došao je na poziv domaćina, Sveučilišta u Zadru, koji je partner na projektu "2CODE" u sklopu kojeg se održava "Zadarsko LITo".

- Riječ je o regionalnom EU projektu preko kojeg uspostavljamo laboratorij korisničkog iskustva, tzv. UX lab, u kojem ćemo provoditi razna istraživanja, i čisto znanstvena i praktična. Osim laboratorija, cilj projekta je uspostavljanje suradnje sveučilišta i raznih firmi, ali i firmi međusobno. Kao domaćini nastojimo stvoriti okruženje za razvoj novih ideja i suradnji, a ova događanja su dio toga, poručio je Mate Juric s Odjela za informacijske znanosti.

Do 3. rujna održat će se ukupno 10 takvih događaja, a među temama bit će i uspješne priče Zadrana iz velikih IT tvrtki.


Reci što misliš!