Događaji

#covid-19

PU zadarska najavila pokretanje istrage zbog propusta u organizaciji pete finalne utakmice prvenstva Hrvatske

PU zadarska najavila pokretanje istrage zbog propusta u organizaciji pete finalne utakmice prvenstva Hrvatske
Bojan Bogdanić

– Spreman sam pustiti navijače u dvoranu za petu utakmicu finala i spreman sam na posljedice koje sa sobom nosi ta odluka – rekao je dan uoči jučerašnje utakmice direktor KK Zadar Željko Žilavec.

Rečeno – učinjeno, premda mu kao odgovornoj osobi sasvim sigurno slijedi, u najmanju ruku, prekršajna prijava zbog kršenja epidemioloških mjera koje su trenutačno na snazi na području cijele Republike Hrvatske. Tek pola sata prije samog početka Žilavec je prelomio i otvorio vrata dvorane nakon čega je oko 4 tisuće navijača, koji su već bili okupljeni ispred dvorane, nahrupilo na tribine.

– Ne znam što će biti s obzirom na cijelu situaciju, ali vrijedilo je. Ne znam koliko je gledatelja bilo, ali sve su to prijatelji kluba. S obzirom na odgovore koje smo dobivali, nije nam bilo svejedno. Naravno, rizik je postojao, ali mislim da su navijači reagirali odlično i veliko im hvala na ponašanju i podršci – rekao je jučer po završetku utakmice Žilavec.

Kakvu će i koliku kaznu snositi KK Zadar, ali i sam Žilavec, bit će poznato kroz narednih nekoliko dana. Naime, Zadarska policija najavila je pokretanje izvida kako bi se utvrdilo je li bilo elementa prekršajnog ili kaznenog djela i tko je odgovoran što su u dvoranu pušteni navijači unatoč jasnoj zabrani ovakvih vrsta okupljanja od strane Nacionalnog stožera civilne zaštite.