Događaji

#koronavirus

Objavljeni uvjeti pod kojima vanjski korisnici mogu koristiti školske sportske dvorane

Objavljeni uvjeti pod kojima vanjski korisnici mogu koristiti školske sportske dvorane
KK Diadora

Nadležne institucije su donijele uvjete pod kojima vanjski korisnici mogu koristiti školske sportske dvorane u kojima se naglašava da se to može organizirati samo kad učenici nisu u školi i s vremenskim odmakom kako ne bi dolazilo do susretanja vanjskih korisnika s učenicima i djelatnicima škole.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Ministarstvo turizma i sporta u uputama kažu da vanjski korisnici u objekt ulaze kada nisu prisutni učenici i djelatnici škole te da se kontakt vanjskih korisnika s osobljem škole skraćuje na minimalno trajanje ako se ne može izbjeći, te se provodi uz dosljedno održavanje distance od dva metra i korištenje maske za sve osobe.

U školskim sportskim dvoranama ne može se organizirati trening na kojem bi zajedno trenirali učenici iz različitih razrednih odijela ili učenici zajedno s drugim osobama, dok su treninzi za seniore mogući. Kod treninga učenika, zajedno mogu trenirati učenici iz istog razrednog odjela, kaže se.

Prostor treba očistiti i dezinficirati sukladno uputama HZJZ-a prije i nakon što vanjski korisnici brave u prostoru. Troškove čišćenja i dezinfekcije prostora nakon korištenja dvorane snosi vanjski korisnik, odnosno prema dogovoru s osnivačem.

Prije korištenja školske sportske dvorane nužna je suglasnost lokalnih stožera Civilne zaštite i osnivača kako bi se osiguralo provođenje protuepidemijskih mjera i korištenje dvorana prema prioritetima u slučaju možebitnog nedovoljnog kapaciteta školskih sportskih dvorana pod navedenim uvjetima.

Osiguravanje dovoljnog vremena za ovakvu upotrebu školskih sportskih dvorana pogotovo u večernjim satima tijekom radnog dana ne smije narušiti poredbu protuepidemijskih mjera tijekom nastave u školi primjerice na način da se skrate odmori, da se ukine popodnevna smjena ili sa se ne organizira početak i završetak nastave za pojedine razredne odjele u različito vrijeme, ili da se dodatno skraćuje školski sat, zaključuje se.


Reci što misliš!