Događaji

vremenska prognoza

Bura će postupno oslabjeti, temperature do 20 stupnjeva

Ako vas je iznenadila hladnoća u utorak ujutro, u srijedu budite spremni na ponegdje još i nižu temperaturu, pa ni mjestimičan slab mraz u unutrašnjosti ne bi trebao biti iznenađenje. Sljedećih će dana u većini predjela prevladavati sunčano, ujutro u kopnenom području uz mjestimičnu maglu, a na Jadranu će bura slabjeti.

Nakon što je tijekom ponedjeljka prolazno malo oslabjela, bura će na sjevernom Jadranu u noći pojačati, a poslijepodne ponovno oslabjeti. Umjerenog sjeveroistočnog vjetra povremeno će još biti i u gorju. Ujutro po nekim gorskim kotlinama magla i mraz, a danju će posvuda prevladavati sunčano. Jutarnja temperatura od -1 do 2 °C u gorskim predjelima, od 10 do 15 °C na Jadranu, a dnevna od 11 do 14 °C u gorju te između 18 i 20 °C na moru.

Sunčano će biti i u Dalmaciji. Prijepodne će još puhati umjerena i jaka bura, ponegdje s olujnim udarima, poslijepodne će malo oslabjeti, a zatim postupno okrenuti na sjeverozapadni vjetar. More će biti umjereno valovito i valovito. Jutarnja temperatura od 12 do 14, a dnevna od 19 do 20 °C, u unutrašnjosti Dalmacije malo niža.

Podjednako i na jugu Hrvatske, gdje će prevladavati sunčano i malo toplije nego u utorak, ali će još puhati umjerena i jaka bura, u početku na udare moguće i olujna.

Povoljne biometeorološke prilike u cijeloj zemlji poticajno će djelovati na ljude, pa bi većina trebala imati miran san i dobru koncentraciju. Poteškoće neće imati ni kronični bolesnici.


Reci što misliš!