Događaji

murter

Argonauta organizira radionicu izrade platnenih torbi od recikliranih materijala

Argonauta organizira radionicu izrade platnenih torbi od recikliranih materijala

Udruga Argonauta poziva sve zainteresirane kreativce i ljubitelje prirode/okoliša da se pridruže radionici izrade platnenih torbi od recikliranih materijala u četvrtak 8. ožujka, 2018. s početkom u 17 sati u prostorijama Općine Murter-Kornati.

Potrebno je ponijeti oštre škare i nekoliko starih majici ili druge odjeće te malo dobre volje i želje za druženjem (djeca su dobrodošla).

Kampanja izrade platnenih vrećica/torbi, već je započela u subotu 3. ožujka, 2018., kada su Argonautini djelatnici i volonteri zajedno s članovima murterske Eko-patrole starim  majicama dali novo lice te ih pretvorili u funkcionalne, višekratne vrećice za kupovinu. U svega par sati, napravili su 20-ak vrećica raznih boja i oblika, koje će po završetku ciklusa biti postavljene u trgovinama s ciljem smanjenja svakodnevne potrošnje i kupovine plastičnih vrećica.

U sklopu kampanje u Murteru će se tijekom ožujka u pet trgovina postaviti drvene kutije s izrađenim platnenim vrećicama/torbama te će ih kupci moći besplatno koristiti/posuditi.

Kampanja za korištenje platnenih vrećica jedna je od aktivnosti sklopu projekta udruge Argonauta „Pogled u modro“  financiranog kroz program Zeleni pojas INA d.d.

Kontakt za više informacija: Ivana Marin 097.639.4661, Ivona Jadrić 091.206.6657

 


Reci što misliš!