Kultura

ideja za izlet

Šesta po redu manifestacija "Noć Colentuma" u Murteru

Šesta po redu manifestacija

U utorak 22. kolovoza u Murteru, će se održati šesta po redu manifestacija Noć Colentuma u organizaciji TZO Murter-Kornati i suradnika. Cijeli program održat će se na samom arheološkom nalazištu na mikrolokalitetu rimske vile uz more i novu arheološku plažu na poluotoku Gradini.

Mali antički sajam počine u 18:30 sati, a povijesno uprizorenje “Pirati pred Colentumom” u 20 sati, nakon čega će na vidikovcu biti priređena projekcija zanimljivog dokumentarca “Uspon i pad Rimskog carstva” (ukoliko vremenske prilike to budu dopuštale).

S obzirom na lokaciju arheološkog lokaliteta Colentum, za posjetitelje će biti organiziran prijevoz turističkim vlakićem s dvije najfrekventnije turističke točke u Murteru.

U povijesnom prizorenju sudjelovat će skupina djece iz Murtera te odrasli Murterini s gajetama, skupa s glumcima profesionalcima iz Šibenika pod vodstvom režisera i dramaturga Serđa Mioča.

Manifestacije je pogodna za obitelji s djecom. Posjetitelji se mogu aktivnije uključiti tako da na samu manifestaciju dođu obučeni u antičkom stilu.

Uvod u manifestaciju počinje večeras na murterskoj Hramini, radionicom “Rimska kuhinja i blagavaona” za djecu predškolskog i školskog uzrasta, u organizaciji udruge Argonauta

 


Reci što misliš!