Događaji

Skupština odgovorila Živom zidu: I nakon odobrene vam stanke dostavili ste nepotpisan amandman nakon roka

Skupština odgovorila Živom zidu: I nakon odobrene vam stanke dostavili ste nepotpisan amandman nakon roka

Na optužbe predsjednika Živog zida Ivana Vilibora Sinčića da se u Skupštini Karlovačke županije "provodi nasilje nad oporbom", pogotovo oko važnih tema poput one sa sjednice 28. veljače o gradnji malih hidrocentrala, te "da se radi mimo zakona i procedura" u subotu se očitovala Županijska skupština navevši da su na toj sjednici i nakon odobrene im stanke dostavili nepotpisan amandman i to nakon roka podnošenja.

Predsjednik Živog zida i saborski zastupnik Ivan Ivan Vilibor Sinčić te četvero od sedmero vijećnika te stranke u Skupštini Karlovačke županije u subotu su na konferenciji za novinare u Karlovcu ustvrdili da se u Županijskoj skupštini provodi "nasilje nad oporbom", pogotovo oko važnih tema poput gradnji malih hidrocentrala. Radi se mimo zakona i procedura, protiv interesa općina i gradova koji žele razvijati turizam, a po privatnom interesu bogatih pojedinaca, rekao je, uz ostalo, Sinčić.
 
U priopćenju, koje je potpisao tajnik Županijske skupštine Kristijan Čujko, ističe se da je pri raspravi o prijedlogu II. Izmjena i dopuna Prostornog plana Karlovačke Županije Klub Živog zida najavio podnošenje amandmana za što im je bila odobrena i stanka. Prethodno je svim vijećnicima bio dostavljen materijal o toj točki dnevnog reda, a koja je pet dana ranije bila i raspravljena na sjednici Odbora za prostomo uredenje i zaštitu okoliša, kojem je nazočio i predstavnik Živog zida, kao i na sjednici Predsjedništva Županijske Skupštine.
 
Vijećnici Živog zida bili su upoznati s predmetom rasprave i imali su mogućnost podnijeti amandman u redovnom postupku prije sjednice, ali je predsjednik Skupštine Ivan Vučić (HDZ) dozvolio predloženu stanku, jer se prema Poslovniku o radu amandman iznimno može podnijeti i na samoj sjednici, sve do zaključenja rasprave o prijedlogu akta. Nakon proteka stanke sjednica je nastavljena, nije bilo daljnih prijava za raspravu, predsjednik je zaključio raspravu, a tek po zaključenju rasprave vijećnik Goran Glavurtić dostavio je nacrt amandmana u pisanom obliku, koji međutim nije bio niti potpisan od strane ovlaštenog predlagatelja.
 
Predsjednik Vučić nije prihvatio glasovanje o amandmanu koji nije potpisan i koji je, kako stoji u priopćenju, podnesen nakon zaključenja rasprave o predmetnoj točki dnevnog reda.


Reci što misliš!