Politika

Sinčić: U zadnje vrijeme izbori su česti

Sinčić: U zadnje vrijeme izbori su česti
Hina

Na svom izbornom mjestu u Karlovcu, glasanje za izvršnu i predstavničku vlast u Karlovačkoj županiji i Karlovcu obavio je u nedjelju predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić te rekao da su u zadnje vrijeme izbori česti

Na pitanje ima li Živi zid svoje promatrače i smatra li lokalne izbore zasad regularnima, Sinčić je odgovorio da je to složen proces te podsjetio da se izbori održavaju na više od 500 izbornih jedinica i ne mogu 'pokriti' sva biračka mjesta, no da brojke najčešće govore same za sebe o regularnosti izbora.

"Uzorak koji ćemo imati s mjesta gdje imamo promatrače, govorit će nam i o regularnosti drugdje, jer ako neka lista ima na više mjesta po sedam posto, a slično je na biračkim mjestima bez promatrača, ne treba ni u što neregularno sumnjati. Nasuprot tome, svugdje gdje su odstupanja velika, postoji vjerojatnost u nepoštene radnje i na to ćemo paziti", rekao Sinčić.

Na pitanje smatra li hoće li nakon lokalnih izbora uskoro biti i parlamentarni, Sinčić je odgovorio kako u smislu demokracije smatra dobrim da su se u Hrvatskoj dogodili izvanredni parlamentarni izbori, ali i dodao da je "unutar godinu pretjerano to ponoviti".

 

 


Reci što misliš!