Događaji

zimski uvjeti na cestama

Nema prohodnog pravca za kamione u smjeru Rijeke iz Zagreba

Nema prohodnog pravca za kamione u smjeru Rijeke iz Zagreba
Goran Kovacic/PIXSELL

Zbog olujnog vjetra autocestom A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice i dalje smiju voziti samo osobna vozila.

Kamioni s prikolicom i tegljači s poluprikolicom i dalje se isključuju na čvoru Kikovica u smjeru Zagreba i odmorištu Vukova Gorica i odmorištima prije Bosiljeva u smjeru Rijeke jer nema prohodnog pravca za tu kategoriju vozila u smjeru Rijeke i obratno prema unutrašnjosti.

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na cestama u dijelu središnje Hrvatske, Lici i Gorskom kotaru, uključujući državnu cestu DC1 na dionici Karlovac-Vaganac-Korenica-Udbina-Knin i državnu cestu DC3 kroz Gorski kotar na dionici Karlovac-Zdihovo-Kikovica, javlja HAK.

Zbog prometne nesreće zatvorena je državna cesta DC24 između Varaždinskih Toplica i Ludbrega u mjestu Slanje. Obilazak je Hrastovsko-Slanje i Varaždinske Toplice-Slanje.

Autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica otvorena je za sve kategorije vozila. Vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h između prolaza Vučipolje i južnog dijela tunela Sveti Rok, zbog jakog vjetra, javlja tportal.

Za sav promet zatvorene su:

Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene

autocesta A7 čvor Šmrika-čvor Hreljin u smjeru Rijeke (zbog oštećenja bukobrana)

DC25 Gospić-Karlobag.


Reci što misliš!