Događaji

očekuju se nove padaline

Sava raste centimetar na sat, vojska brani kuće

Sava raste centimetar na sat, vojska brani kuće
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

'Za subotu se najavljuju nove oborine, a to znači da će svaki novi porast Save, direktno ugroziti obiteljske kuće te ćemo biti ovdje za daljnju pomoć civilnom stanovništvu', rekao je satnik Mirko Muhek u razgovoru s reporterom Dnevnika Nove TV u selu Trebež. U tom mjestu Sava raste po jedan centimetar svakog sata.

"Za subotu se najavljuju nove oborine, a to znači da će svaki novi porast Save, direktno ugroziti obiteljske kuće te ćemo biti ovdje za daljnju pomoć civilnom stanovništvu", rekao je satnik Mirko Muhek u razgovoru s reporterom Dnevnika Nove TV u selu Trebež. U tom mjestu Sava raste po jedan centimetar svakog sata.

"Naša zadaća je izgradnja i pojačanje zečjih nasipa te direktna zaštita obiteljskih kuća. Trenutačno se na terenu nalazi 50 pripadnika Tigrova te 50 pripadnika Gromova. Angažirani smo ovdje dva dana i ostat ćemo ovdje koliko će god trebati", rekao je satnik Muhek.

Nakon prizora klizišta u Hrvatskoj Kostajnici, za svoje kuće strahuju i stanovnici Prnjavora Čutnićkog nedaleko od Petrinje.

Nakon prizora klizišta u Hrvatskoj Kostajnici, za svoje kuće strahuju i stanovnici Prnjavora Čutnićkog nedaleko od Petrinje.

Prema pisanju tportala, mještani su alarmirali policiju jer su tijekom noći osjetili pomicanje brda iznad kuća, a pojavile su se i pukotine te to potencijalno klizište ugrožava desetak obiteljskih kuća.

Ugroženo su područje u petak obišli članovi petrinjskog Stožera Civile zaštite s gradonačelnikom Darinko Dumbovićem i pročelnikom Područnog ureda Džavne uprave za zaštitu i spašavanje u Sisku Željkom Prpićem.

Gradonačelnik Dumbović je slučaj usporedio s onim kostajničkim, napomenuvši kako stanovnici ugroženih kuća prošle noći zbog tutnjave i podrhtavanja tla nisu spavali.

 


Reci što misliš!