Događaji

započela dvodnevna manifestacija

U Gradskoj loži otvoreno 19. izdanje Dana maslina

U Gradskoj loži otvoreno 19. izdanje Dana maslina
NMZ

Na svečanom otvorenju 19. Dana masline u Gradskoj loži dodijeljene su plakete Hrvatske voćarske zajednice te godišnja priznaja i nagrade Dana masline 2017

Intoniranjem himne Lijepa naša u izvedbi učenice glazbene škole Blagoje Bersa Tene Milinčić, počelo je otvaranje 19. Međunarodne manifestacije Dani masline 2017, koji se danas i sutra održavaju u Zadru i na otoku Ugljanu.

Na otvaranju u Gradskoj loži, koja je bila pretjesna za sve koji su htjeli sudjelovati na  ovom događaju, nazočne je pozdravio Predsjednik Udruge prehrambenih tehnologa biotehnologa i nutricionista Zadarske županije Benito Pucar, ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora ove sve prestižnije manifestacije maslinara i uljara

- Ove godine pristigao je rekordan broj uzoraka ulja iz svih hrvatskih jadranskih županija, ali i inozemstva iz Slovenije i Crne Gore istaknuo je Pucar.

Manifestaciju je u ime grada Zadra pohvalio i Zvonimir Vrančić. Potom je uslijedila dodjela nagrada i priznanja Hrvatske voćarske zajednica. Plakete doprinos razvitku hrvatskog voćarstva uručene su Nedjeljku Jusupu, uredniku Plodova zemlje i  mora Zadarskog lista, Mirti Milas urednici Emisije za selo i poljoprivredu Hrvatskog radija te proizvođačima trešanja u Ninskim Stanovima Branimiru Kardumu I Marinu Šari. Priznanja laureatima dodjelio je dr. sc. Predrag Vujević – tajnik savjeta Hrvatske voćarske zajednice.

Potom su dodijeljena i godišnja priznanja i nagrade Dana masline 2017.

Priznanje „Dr. sc. Ante Medin“ za znanstveni doprinos u masllinarstvu i uljarstvu Prof. dr.sc. Mirjani Herak Ćustić uručio je Benito Pucar,. Priznanje „Stanko Ožanić“ uzornom maslinaru Marinu Senkiću uručio je  Daniel Segarić, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu Zadarske županije. Priznanje „Maslinarsko srce“

Josipu Kolegi za osobito postignuće u maslinarstvu i uljarstvu Uručuio je  Ivica Katić pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i obrtništvo Grada Zadra. Priznanje „Maslinarska nada“ mladom Josipu Pavlici za postignute uspjehe u  praktičnom maslinarstvu i u školovanju na Sveučilištu uručila je doc. dr. sc. Bosiljka Mustać, Pročelnica odjela za ekologiju, agronomiju i akvakulturu Sveučilišta u Zadru.

Priznanje “Zlatno maslinarsko pero” mr. sc. Marijanu Tomcu za medijsku afirmaciju mslinarstva uljarstva uručio je Nedjeljko Jusup, član organizacijskog odbora Dana masline i predsjednik Ocjenjivačke komisije  za godišnje nagrade i priznanja Dana masline.

U ime nagrađenih zahvalila se sveučilišna profesorica Mirjana Herak Ćustić. - Zadar i zadarska regija imaju veliki potencijal za još bolji razvoj maslinarstva u uljarstva, rekla je profesorica Herak Ćustić.

Čestitajući maslinarima I nagrađenima ovogodišnje 19. izdanje Dana masline otvorio je zadarski dožupan Božidar Longin.


Reci što misliš!