Događaji

Zdravstvo

Reiner: Uskoro "novo Rebro"

Reiner: Uskoro

KBC, odnosno Rebro je najveća hrvatska bolnica u kojoj radi 750 liječnika, među kojima i najpoznatija imena hrvatske medicine

Pacijentima Kliničkog bolničkog centra (KBC) Zagreb od idućeg bi mjeseca na raspolaganju trebala biti najmodernija medicinska oprema vrijedna 30 milijuna eura te novosagrađeni i moderno uređeni prostori hitnog prijama i stacionarnog smještaja pojedinih klinika, nova zgrada poliklinike i dnevne bolnice, te operacijski blok s 36 novih operacijskih sala.

Ravnatelj KBC-a akademik Željko Reiner ističe da će dovršetak prve faze tzv. novog Rebra bolesnicima i medicinskom osoblju, kao i studentima Medicinskog fakulteta koji se tamo obrazuju, omogućiti daleko bolje uvjete liječenja i rada, a KBC-u natjecanje za međunarodnu akreditaciju bolnice.

KBC, odnosno Rebro je najveća hrvatska bolnica u kojoj radi 750 liječnika, među kojima i najpoznatija imena hrvatske medicine. Kroz bolničke poliklinike godišnje prođe milijun pacijenata iz cijele Hrvatske. Lani se tu liječilo 60.000 bolesnika, a obavljeno je 25.000 operacija. Novi kapaciteti omogućit će liječenje većeg broja bolesnika i zapošljavanje novog medicinskog kadra.


Reci što misliš!