Događaji

Vrijedna suradnja

Prva suradnja bolnice i zrakoplovne kompanije u Hrvatskoj

 Prva suradnja bolnice i zrakoplovne kompanije u Hrvatskoj

Jedinstvenu suradnju u razvoju medicinskog turizma ostvarila je danas Specijalna bolnica Sveta Katarina. Potpisan je ugovor s tvrtkom Air Pannonia, čime su prvi u Europi ostvarili suradnju bolnice i zrakoplovne kompanije u pružanju usluga zahtijevnim pacijentima iz cijelog svijeta. Prednosti ovog partnerstva predstavio je predsjednik Upravnog vijeća bolnice Dragan Primorac:

"Cijela koncepcija je utemeljena na taj način da hrvatska pamet i hrvatsko znanje uđu što dulje unutar tržiša EU, dapače i šire od toga. Prema podacima koje ja u ovom trenutku imam, ova naša suradnja bi rezultirala nuđenjem usluga naše dvije kompanije u regiji koja pokriva više od 600 milijuna ljudi."

Uz to što je od 2014. godine uključena u The Leading Hospitals of the World, prema istraživanju švicarske akreditacijske tvrtke ICERTIAS Sveta Katarina od 2015. nosi zlatnu medalju za kvalitetu Quadal. To privlači i pacijente iz cijelog svijeta:

"Sveta Katarina u ovom trenutku liječi pacijente od SAD-a, Kanade, Njemačke, BIH, Austrije, Francuske, Irske, Iraka, Libije itd. Imamo jednu sjajnu ekipu liječnika. Od sljedeće godine ili godine nakon toga vjerojatno ćemo biti jedina bolnica gdje će gotovo svi liječnici biti doktori znanosti.

Partner u projektu, Air Pannonia, obiteljska je tvrtka sa sjedištem u Osijeku, a bavi se prijevozom poslovnih korisnika i sanitetskim prijevozom bolesnika. Zrinka Vlašić iz tvrtke:

"Nositelji smo AOC certifikata što je certifikat zračnog prijevoznika i registrirani smo za prijevoz poslovnih korisnika i sanitetski prijevoz bolesnika. U ovu svrhu uložili smo u kupnju zrakoplova, to je Beechcraft King Air C90. Jedna velika njegova prednost je upravo to što slijeće na vrlo male piste, potrebno mu je samo 664 metra da bi sletio. Ono što nas ovdje ističe u radu s ovim zrakoplovom je da možemo slijetati na otoke i aerodrome koji su vrlo kratki i naravno na aerodrome koji nisu asfaltirani." Ovaj zrakoplov u par sati stiže npr. do Moskve, a iz VIP verzije kojim prevozi 6 putnika lako se mijenja u sanitetsko vozilo. Tvtrtka je uložila i u brojnu medicinsku opremu, u kojoj je i hladnjak za prijevoz organa:

"Jedina smo tvrtka u Hrvatskoj koja posjeduje certifikat za transort organa i pacijenata prema EU regulativi i moram naglasiti da nam je trebalo nekakvih osam do devet mjeseci da zadovoljimo vrlo teške kriterije EASA certifikata." I bolnica se može pohvaliti ekskluzivnim uslugama:

"Koliko ja znam smo jedina europska bolnica koja na jednom mjestu pruža vrhunsku dijagnostiku, uključujući genetsko testiranje, magnetsku rezonancu, operativne zahvate, potpunu fizikalnu rehabilitaciju i ono što je najvažnije - kineziološku rehabilitaciju za vrhunske sportaše."Tako se na listi pacijenata nalaze i brojna domaća imena:

"Jedan od njih je i Marin Čilić, Gordan Giriček, NBA igrač, zajedno sa Bogdanom Bogdanovićem, Marijo Mandžukić u našoj bolnici, Olić, Blanka Vlašić, Niko Kranjčar, Ivano Balić, Mirko Filipović, službena smo bolnica HNS-a, Dinama, Hajduka, Radničkog nogometnog kluba Split, Hokejaškog kluba Medveščak i ono što bih posebno istaknuo, u ovom trenutku radimo na određenim ugovorima kako bi postali službena bolnica i nekih inozemnih reprezentacija." Suradnjom je zadovoljan i vlasnik tvrtke Miroslav Vlašić:

"Ponosan sam na to što sam od početka 1993. godine krenuo u sve ovo. Evo danas 11 zrakoplova koji su svi u funkciji, svi rade. Od školovanja pilota do održavanja zrakoplova, a tako isto i u ovom projektu. Nadam se da će u budućnosti tržište Europe približit ga malo bliže nama, bliže Zagrebu. A ujedino ova naša ideja oko spajanja bolnica i brzog prebacivanja bolesnika iz jedne destinacije u drugu, odnosno čak povratak poslije liječenja u istom danu, da će saživjeti."

Uspjehu suradnje nada se i ravnatelj bolnice Igor Borić:
"Naravno u cilju globalizacije, u cilju dostupnosti naših usluga i širenja kvalitete naše bolnice izvan granica Hrvatske, suradnja s ovakvom kompanijom koja omogućuje da pacijent koji je udaljen od nas dođe u pravo vrijeme do nas, u svakom slučaju će nam puno značiti i nadamo se da će suradnja s Air Pannoniom biti vrlo uspješna."


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.