Događaji

Priznanje

Karlovac dobio titulu 'Grad prijatelj djece'

Karlovac dobio titulu 'Grad prijatelj djece'

Prvi put u Hrvatskoj, danas je u Karlovcu održana prva sjednica Dječje skupštine Karlovačke županije

Foto: Karlovac.hr

 

Grad Karlovac je postao Grad prijatelj djece. Ovaj počasni naziv je najviše javno društveno priznanje svima koji su u Karlovcu zaslužni za ostvarivanje prava i potreba djece priznatih u Konvenciji UN-a o pravima djeteta, za postignutu uzornu skrb u svim područjima života djece, za osmišljeno ostvarivanje aktivnosti djece i za djecu, te za učinke koji unapređuju i uljepšavaju život djece.

Karlovac je ovoj akciji pristupio na samom početku, još 2000. godine, naglasila je pročelnica za prosvjetu i kulturu Hrvojka Božić.

Grad je ujedno dobio i Povelju, za uzorno provedenu akciju 'Priča o dječaku Nikoli Tesli', istaknuo je dogradonačelnik Josip Zaborski.

Gradonačelnik Damir Jelić je dodao kako Grad Karlovac trenutno provodi 17 programa za mlade, od kojih se njih par provodi već nekoliko godina.

Prvi put u Hrvatskoj, danas je u Karlovcu održana prva sjednica Dječje skupštine Karlovačke županije.

Pod predsjedanjem malog župana Adriana Cvitkovića javnosti se predstavilo 11 vijećnika, predstavnika djece iz cijele županije. Mali župan je članove svoje skupštine pozdravio čestitavši im Svjetski dan djeteta, koji se obilježava na današnji dan.

Dječja skupština Karlovačke županije trebala bi biti uzor i ostaloj djeci u Hrvatskoj, koja bi se na ovaj ili sličan način trebala organizirati i pokušati riješiti probleme djece 21. stoljeća.

 


Reci što misliš!