Događaji

Magla

Otkazani letovi i brojna kašnjenja zbog magle u Londonu

Otkazani letovi i brojna kašnjenja zbog magle u Londonu

Desecima tisuća putnika propali su planovi putovanja zbog kašnjenja desetaka letova

Desecima tisuća putnika propali su planovi putovanja jučer u Velikoj Britaniji kada je otkazano stotinjak letova i zbog kašnjenja desetaka letova koje je izazvala gusta magla koja je obavila London, javlja AFP.

Oko 88 letova je otkazano u zračnoj luci Heathrow, prema izvorima zračne luke. Radilo se uglavnom o letovima unutar velike Britanije ili kratkim letovima u Europu u vrijeme kada je 3,5 milijuna putnika trebalo otputovati iz Velike Britanije na novogodišnje praznike.

Na Gatwicku, drugoj najvećoj britanskoj zračnoj luci, otkazano je 15 letova, od kojih 10 British Airwaysa i 5 Easy Jeta.

Prema podacima jedne glasnogovornice Heathrowa, očekuje se poboljšanje vremena sljedećih dana. U maloj zračnoj luci City svi su
letovi otkazani.

Jučer je 181.000 putnika trebalo koristiti zračnu luku Heathrow, nakon 214.000 u subotu, dana najgušćeg prometa u godini i 118.000 koliko se danas očekuje.

Tisuće putnika čiji su putni planovi poremećeni, ne očekuje bitno bolja situacija u siječnju kada su na Heathrowu i Gatwicku, kao i škotskom Glasgowu najavljeni štrajkovi osoblja.


Reci što misliš!