Događaji

Zračni promet

Kaos na Heathrowu

Kaos na Heathrowu

British Airways (BA), jedini korisnik novootvorenog terminala, jučer se ispričao putnicima zbog, kako su naveli, početnih problema aerodromskog osoblja s nepoznavanjem novog, modernog terminala

Peti terminal londonske zračne luke Heathrow otvoren je prije tri dana i otad ondje traje kaos. Putnike koji se koriste tim terminalom, vrijednim 5,6 milijardi eura, ovoga vikenda očekuju nova kašnjenja i otkazivanja letova.

British Airways (BA), jedini korisnik novootvorenog terminala, jučer se ispričao putnicima zbog, kako su naveli, početnih problema aerodromskog osoblja s nepoznavanjem novog, modernog terminala, posebno u preuzimanju i predavanju prtljage.

U četvrtak su otkazana 34 leta u polasku i u dolasku na T5, a jučer je zbog različitih kvarova zakazao sustav registracije prtljage, otkazani su letovi i stvorili su se redovi bijesnih putnika.

Zastoj u radu novog terminala događa se uoči stupanja na snagu ugovora o "otvorenom nebu" između Europe i SAD-a.

Konkurentska niskotarifna tvrtka Ryanair iskoristila je priliku i još jednom zatražila da se prekine "monopol" tvrtke koja upravlja britanskim zračnim lukama. Dok su dosad samo BA i još tri tvrtke bile ovlaštene za prijevoz putnika s Heathrowa u Sjedinjene Države, odsad će to moći činiti i sve ostale, uz uvjet da dobiju mjesto na Heathrowu, s obzirom na to da BA drži 41 posto te zračne luke.

Air France, kao i američke tvrtke US Airways, Continental, Delta i Northwest, počet će letjeti na toj ruti od idućeg tjedna. Tako će poslije dugih pregovora europski zrakoplovi napokon moći letjeti iz bilo koje zračne luke u EU-u prema bilo kojem gradu u Americi.


Reci što misliš!