Događaji

Sramota

Splitska riva - velika pogreška?

Splitska riva - velika pogreška?

Članovi Radne grupe, osim što su osudili bespravno postavljenu rasvjetu na pročelja kuća na Rivi i Palači, ocijenili su kako je i rasvjeta na Rivi - nekvalitetna

Nakon mjesec dana sastanaka, devet članova Radne grupe za Splitsku rivu Poglavarstvu je jučer uputilo prijedlog mjera za unapređenje šetnice, piše Slobodna Dalmacija. Iz radne grupe ističu kako se moraju mijenjati štekati, nosači tenda, rasvjeta na Palači te zasađeno zelenilo.

Radna grupa smatra kako su postojeći nosači tenda prenametljivi te da svojim nizom stvaraju dojam novog zida; koji dijeli Rivu i Dioklecijanovu palaču, dok tende, stoji u prijedlogu, i nisu zaštita od sunca: od lošeg su materijala i daju malo hlada. Štekati su im neudobni i previše jednolični. Članovi Radne grupe, osim što su osudili bespravno postavljenu rasvjetu na pročelja kuća na Rivi i Palači, ocijenili su kako je i rasvjeta na Rivi - nekvalitetna.

Prema riječima Nikole Grabića, voditelja Radne grupe, nekadašnjega splitskog gradonačelnika i člana Društva kulturne baštine, zadaća gradske vlasti, struke i projektanata sada bi trebala biti hitna studiozna procjena na koji će se način provesti navedene izmjene. Kako bi se poboljšalo postojeće stanje, prostor treba pomno proučiti - arhitektonski, urbanistički, povijesno, komunikacijski i sociološki, smatraju članovi Radne grupe.

Gradonačelnik Ivan Kuret jučer je potkraj dana zaprimio službeno mišljenje Radne grupe, no suzdržao se od komentara. Svoje će stajalište o mogućim promjenama na Rivi iznijeti nakon današnje sjednice Gradskog poglavarstva.


Reci što misliš!