Događaji

Vrijeme

Ne spremajte duge rukave u ormar; Idući tjedan zahladnjenje

Ne spremajte duge rukave u ormar; Idući tjedan zahladnjenje

Temperatura će idućih dana i dalje biti visoka, ali vrijeme će biti sve nestabilnije pa se sredinom tjedna očekuju obilni pljuskovi i grmljavina koje će pratiti pad temperatura

Iako se činilo da nam je ljeto ove godine stiglo nešto ranije nego inače pa smo proteklih dana svjedočili naglom valu zatopljenja, meteorolozi najavljuju pad temperatura, piše Index.hr .

Temperatura će idućih dana i dalje biti visoka, ali vrijeme će biti sve nestabilnije pa se sredinom tjedna posebno na sjevernom Jadranu i unutrašnjosti očekuju mogući pljuskovi i grmljavina koje će pratiti pad temperatura.

Dnevna temperatura u Zagrebu u srijedu i četvrtak mogla bi iznositi oko 20 stupnjeva Celzijusa, a uz obalu će najtopliji dan idućeg tjedna biti ponedjeljak. Nestabilno se vrijeme najprije očekuje na sjevernom Jadranu, nakon čega će se širiti i na južnije krajeve.

- Očekuje se blago zahlađenje, ali ja bih to radije nazvao "vraćanje temperatura u normalu nakon novog osjetnijeg vala vrućine u ponedjeljak. Unatoč zahlađenju, temperature ne bi trebale nigdje otići ispod prosjeka za početak lipnja. Osobito ne u Dalmaciji, kaže Ivan Toman, prognostičar portala ezadar.hr.

- Prognostičke karte pokazuju da će do srijede prevladavati sjeverozapadni vjetar, a od srijede slab vjetar promjenjiva smjera, zapad, jugozapad. Isto tako očekujem nešto malo kiše na zadarskom području, vjerujem i u grmljavinu u jednom do dva dana idućega tjedna, ali ne vjerujem da će biti obilnih oborina, osim eventualno lokalno, zaključio je Toman .

 


Reci što misliš!