Događaji

Vrijeme

DHMZ: prvi dani rujna topliji od 30-godišnjeg prosjeka

DHMZ: prvi dani rujna topliji od 30-godišnjeg prosjeka

Danas u 15 sati najtoplija je bila Županja u kojoj je izmjereno 34 stupnja Celzijevih. Najniže temperature imali su Zadar i Lastovo - 25 stupnjeva Celzijevih

Prvi dani ovogodišnjeg rujna bili su od jedan do četiri stupnja topliji od tridesetogodišnjeg prosjeka izmjerenog u Hrvatskoj, doznaje se danas u Državnom hidrometeorološkom zavodu (DHMZ).

Danas u 15 sati najtoplija je bila Županja u kojoj je izmjereno 34 stupnja Celzijevih. Najniže temperature imali su Zadar i Lastovo - 25 stupnjeva Celzijevih, u Rijeci i Gospiću izmjereno je 26 stupnja, u Zagrebu 30, a u Sisku 33 stupnja Celzijevih, doznaje Hina od dežurnog prognostičara.

Sutra i u nedjelju u Državnom hidrometeorološkom zavodu očekuju jedan val vrućine koji će još dodatno povisiti temperature za koji stupanj, pa će u nekim krajevima Hrvatske, osobito u Slavoniji biti vrlo vruće s temperaturom ponegdje višom od 35, a koja može dosegnuti i 37 stupnjeva Celzijevih.

Promjena vremena, iako prolaznog karaktera, očekuje se u ponedjeljak. Tada će Hrvatsku zahvatiti prolazno naoblačenje s kišom i grmljavinom u svim krajevima osim u južnoj Dalmaciji. U ponedjeljak se u Hrvatskoj očekuje i pad temperature zraka za oko sedam stupnjeva.

U nastavku idućeg tjedna u Hrvatskoj se očekuje stabilno i suho vrijeme, uz manji porast temperature zraka, rekao je dežurni prognostičar Državnog hidrometeorološkog zavoda.


Reci što misliš!