Događaji

Otmica

Otmičari odveli taoce u Sudan

Otmičari odveli taoce u Sudan

Skupina oteta 19. rujna na safariju u vozilu na krajnjem jugozapadu Egipta, obuhvaća 11 turista - pet Talijana, pet Nijemaca i jednu Rumunjku, kao i osam Egipćana - dva vodiča, četiri vozača, pograničnog čuvara i direktora agencije koja je organizirala safari

Otmičari 11 europskih turista i osam Egipćana prije tjedan dana u Egiptu vratili su taoce iz Libije u Sudan i čini se da se sad kreću prema egipatskoj granici, izjavio je u nedjelju sudanski visoki dužnosnik.

"Sigurnosne službe otkrile su u subotu da su se otmičari vratili s taocima na sudanski teritorij", kazao je Ali Youssouf, direktor protokola u sudanskom ministarstvu vanjskih poslova, javlja sudanska službena agencija Suna.

Dodao je da se činilo kako se skupina kreće prema "egipatskoj granici". "Čini se da su svi taoci dobro", kazao je on. Libija je u subotu opovrgla da se taoci nalaze na njenom teritoriju.

Skupina oteta 19. rujna na safariju u vozilu na krajnjem jugozapadu Egipta, obuhvaća 11 turista - pet Talijana, pet Nijemaca i jednu Rumunjku, kao i osam Egipćana - dva vodiča, četiri vozača, pograničnog čuvara i direktora agencije koja je organizirala safari.

Ubrzo nakon otmice, taoci su odvedeni u Sudan u područje Jebel Aounata, planinskog lanca između Egipta, Sudana i Libije.


Reci što misliš!