Događaji

Željeznička nesreća

Iz policije nema odgovora o željezničkoj nesreći

Iz policije nema odgovora o željezničkoj nesreći

Materijalna šteta je velika jer su oštećeni vagoni, kontejneri, kontaktna mreža i kolosjeci, prekinut je teretni promet između Škrljeva i Rijeke, a putnici putničkih vlakova prevoze se autobusima

Uspostava željezničkog prometa od Rijeke do Škrljeva u oba smjera očekuje se sutra, nakon što na mjestu na kojemu je prekjučer iskliznuo teretni vlak, riječkom kolodvoru Sušak-Pećine, završi očevid policije i istražnoga povjerenstva Hrvatskih željeznica. Interventne ekipe raščišćavaju područje, a posao bi trebao biti danas dovršen, javlja HTV .

Materijalna šteta je velika jer su oštećeni vagoni, kontejneri, kontaktna mreža i kolosjeci, prekinut je teretni promet između Škrljeva i Rijeke, a putnici putničkih vlakova prevoze se autobusima.

No, Sindikat strojovođa ističe da je sigurnost u HŽ-u narušena, te da ono što se dogodilo kod Škrljeva nije slučajno i sumnja u sabotažu, kao i nedavno u Kninu.

Ističu da su sve prijavili policiji, koja šuti. Strojovođa iskliznulog vlaka Nenad Juričić kaže da je zatražio pomoć prije Škrljeva, te da je primijetio nepravilnosti. U šoku je koliko zbog nesreće, toliko i zbog postupanja policije.

Strojovođa: Ispitivali su me satima

Prilikom ispitivanja na policiji doživio sam niz neugodnih iskustava da priznam za radnje koje se nisu odigrale, o kojima ja ništa ne znam! Oni su meni uporno htjeli smjestiti, da ja snosim dio odgovornosti, što ja ne mogu, jer sam siguran da ja pogriješio nisam!', izjavio je sinoć za HTV Juričić. Kaže da je ispitivanje u policiji trajalo satima, a da mu nisu htjeli dati ni čašu vode.

 U HŽ-u su pak iznenađeni iskazima o sabotaži.

 


Reci što misliš!