Događaji

Ratni zločinci

Beograd: Bulatu 15, a Vraneševiću 12 godina

Beograd: Bulatu 15, a Vraneševiću 12 godina

Zločin za koji su osuđeni počinjen je između 19. i 23. ožujka 1992. Šestero Hrvata u karlovačkoj općini Banskom Kovačevcu, pet žena i jedan muškarac, dovedeni su u dvorište jedne kuće. Tamo su Bulat i Vranešević pucali u njih

Bivši pripadnici Vojske Krajine Pane Bulat i Rade Vranešević nepravomoćno su osuđeni na 15 odnosno na 12 godina zatvora za ratni zločin nad civilima. Odlučilo je to Vijeće za ratne zločine Višeg suda u Beogradu, prenosi HTV .

Zločin za koji su osuđeni počinjen je između 19. i 23. ožujka 1992. Šestero Hrvata u karlovačkoj općini Banskom Kovačevcu, pet žena i jedan muškarac, dovedeni su u dvorište jedne kuće. Tamo su Bulat i Vranešević pucali u njih. Ubijeni su Grga Mihalić, Bara Mihalić, Kata Mihalić, Veronika Krupić, Mara Lesar i Mara Đerek.

Bulat je bio pomoćnik zapovjednika za sigurnost 2. bataljuna 19. brigade, pa su prema njegovoj zapovijedi Vranešević i drugi pripadnici te postrojbe tijela bacili u bunar, koji su zatim minirali.

Odlukom sudskog vijeća Bulatu je produžen pritvor u kojem se nalazio od 18. listopada 2007. i koji će mu biti uračunat u kaznu, dok je Vraneševiću, koji se branio sa slobode, određen pritvor.


Reci što misliš!