Događaji

Odlučilo etičko povjerenstvo

Stanković nije kriv zbog igrokaza s Pilselom

Stanković nije kriv zbog igrokaza s Pilselom

Igrokaz koji je voditelj emisije Nedjeljom u 2 uprizorio s Dragom Pilselom, nesuđenim predsjednikovim savjetnikom, za Etičko povjerenstvo HRT-a nije sporan. Nakon gostovanja Drage Pilsela u emisiji "Nedjeljom u 2", v.d. glavni ravnatelj Josip Popovac zatražio je od Etičkog povjerenstva da procjeni je li Stanković prekršio Etički kodeks kad je Pilsela zamolio da "odglumi" Jadranku Kosor.

Premijerka Jadranka Kosor, koja uporno odbija gostovati u emisiji Aleksandra Stankovića, bila je glavni lik igrokaza, a tumačio ju je Drago Pilsel. Pilsel je u ulozi premijerke, na poticaj Stankovića, progovorio o sudbini Momira Drobca, čovjeka u čiji se stan uselila premijerka:

"Žao mi je sudbine Branislava i Momira Dropca. Obećavam da ću se kao premijerka konzultirati ponovno s Bajićem, Čičkom i drugima te učiniti sve što je u mojoj moći kako bi se država revanširala Momi Dropcu".

Premijerka je zbog igrokaza digla veliku buku nakon emisije, no Etičko povjerenstvo HRT-a nije joj išlo "niz dlaku" već je zaključilo da su Stankovićeva pitanja bila opravdana i da je voditelj potegnuo problem ljudskih prava.


Reci što misliš!