Događaji

Sankcije na HRT-u

Radman udario po džepu Stankovića, Jabuku, Hloverku…

Radman udario po džepu Stankovića, Jabuku, Hloverku…

Trakavica oko gostovanja Darka Mihajlovića u emisiji 'Nedjeljom u dva' okončana je 'skidanjem' s plaće uredničkom trojcu na HTV-u. Sanja Mikleušević Pavić ostat će bez 10 posto, a Aleksandar Stanković i Ivan Jabuka skoro bez trećine plaće'.

U skladu s odredbama Pravilnika o sistematizaciji radnih mjesta i plaćama radnika u HRT-u, zbog profesionalnog propusta izrečena je sankcija obustave 10 posto na plaći v.d. urednici Informativnog programa HTV-a Sanji Mikleušević Pavić, te po 30 posto komentatoru u redakciji unutarnje politike Aleksandru Stankoviću i uredniku u programu unutarnje politike Ivanu Jabuci, priopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću.

Kažnjeni su jer je u goste u jednu od najgledanijih emisija pozvan kontroverzni Darko Mihajlović, nakon čega je uslijedila rasprava Sanje Mikleušević Pavić i Ivana Jabuke putem društvenih mreža. Potom je Jabuka najavio tužbu protiv šefice, na što je ona odbrusila kako se 'sva trese'.

Urednički trojac nije jedini kažnjen, jer su 'temeljem mišljenja Etičkog povjerenstva, a zbog teškog kršenja Etičkog kodeksa, urednici-koordinatorici Branki Kamenski i novinarki-mentorici Hloverki Novak Srzić izrečene sankcije obustave na plaći u iznosu od 10 posto'.

Njih su dvije kažnjene jer su nedavno, nakon što im je u emisiji 'Po ure kulture' odbijeno emitiranje prilog o Hrvatskom audio-vizualnom centru, uz obrazloženje da je neprofesionalan i da mu nedostaje druga strana, javno i bez dozvole istupile u medijima i tako naštetile ugledu HRT-a.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.