Događaji

Mladost ludost

Maturanti u Zagrebu uništili tramvaj

Maturanti u Zagrebu uništili tramvaj

Tradicionalno, norijada će biti popraćena i sa ispijanjem velikih količina alkohola, a građani se trebaju paziti brašna koje bi im se, uz kišu koja pada, moglo dobro slijepiti za odjeću

Ulice hrvatskih gradova danas će uljepšavati šarene majice sa šaljivim porukama, odzvanjat će pjesma i zvuk zviždaljki, jer maturanti slave svoj dan.

Tradicionalno, norijada će biti popraćena i sa ispijanjem velikih količina alkohola, a građani se trebaju paziti brašna koje bi im se, uz kišu koja pada, moglo dobro slijepiti za odjeću.

U Zagrebu su se maturanti okupili na središnjem Trgu bana Jelačića. Prema policijskim podacima sa Trga bana Jelačića je na Bundek u 12 sati krenulo čak 6 tisuća zagrebačkih maturanata. Maturanti su do Bundeka pješačili Praškom ulicom i Zrinjevcem pa Mihanovićevom te podvožnjakom u Miramarskoj. Put prema novozagrebačkom Bundeku su nastavili Vukovarskom, Hrvatske bratske zajednice pa su preko Mosta mladosti došli do svoga odredišta.

Razbili staklo na tramvaju u Vukovarskoj

Ne treba se iznenaditi i ako se poneke grupe maturanata nađu u tramvajima i autobusima. Policija je izvijestila kako većeg zaustavljanja prometa zbog norijade neće biti. Grad Zagreb je za proslavu posljednjeg dana u školskim klupama ove godine izdvojio 300 tisuća kuna.

Na Bundek maturanti ne smiju nositi alkohol. Program norijade počeo je u 13 sati, a zagrebački maturanti će se zabavljati uz DJ-je i grupe Vatra, Strings, Šok bend i Vatrene ulice. Od glasnogovornice Policijske uprave zagrebačke Jelene Bikić doznajemo kako je do sada zabilježen jedan incident povezan sa ovogodišnjom norijadom. U 10,47 sati u Vukovarskoj ulici je na tramvaju broj 13 razbijen prozor. Zbog razbijanja prozora je nekoliko maturanata dovedeno u policijsku postaju na razgovor.

Na Bundek je došao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je nakon jutrošnjeg showa u Skupštini došao pozdraviti maturante.

Prošle godine razbijena četiri tramvaja i autobus te privedeno 18 osoba

Proslave zadnjeg dana škole posljednjih godina prate i crne statistike zbog onih koji malo pretjeraju sa slavljem. Tako je prošle godine za vrijeme norijade bilo privedeno 18 osoba zbog tučnjava i alkoholiziranosti. Oštećena su bila četiri tramvaja i jedan autobus ZET-a.


Reci što misliš!