Događaji

Referendum

Sindikati sutra predaju 813.016 potpisa

Sindikati sutra predaju 813.016 potpisa

Sprečavanje nepovoljnih izmjena Zakona o radu jedini je cilj koji su sindikati imali, i to je bilo jedino što ih je zanimalo

Sindikati će sutra u 13 sati Luki Bebiću, predsjedniku Hrvatskog sabora, predati planinu dokumentacije s potpisima za raspisivanje referenduma protiv izmjena zakona o radu, rekao je danas predsjednik Hrvatske udruge sindikata Ozren Matijašević.

Matijašević, koji je koordinirao akciju prikupljanja 813.016, rekao je da su sindikati, sindikati su fotokopirali sve potpise i provjerili njihovu čitkost, te da su papiri s potpisima teški oko 190 kilograma. JMBG sindikati nisu provjeravali, jer to nije njihov posao, nego će ga prepustiti službama u Saboru, rekao je Matijašević.

Sprečavanje nepovoljnih izmjena Zakona o radu jedini je cilj koji su sindikati imali, i to je bilo jedino što ih je zanimalo. "Nikome nećemo dati da nam uskoči u akciju", rekao je predsjednik HUS-a.

Sindikati su potpise prikupljali od 9. do 23. lipnja, i postigli zavidan rezultat. Najavili su kako će potpise predati u završnici ljetnog zasjedanja Sabora, kako bi spriječili da se referendum raspiše tijekom ljeta, kad ljudi budu na godišnjim odmorima.


Reci što misliš!