Događaji

Skandal

Dalj: Šišljagić i Karamarko u svađi, premijerka otišla

Dalj: Šišljagić i Karamarko u svađi, premijerka otišla

Svečano obilježavanje 19. godišnjice pogibije 39 pripadnika Policijske postaje u Dalju, završilo je skandalom

Premijerka Jadranka Kosor zajedno sa županom osječko-baranjskim Vladimirom Šišljagićem, ministrima Tomislavom Karamarkom i Tomislavom Ivićem prisustvovala je danas u 10 sati obilježavanju 19-godišnjice napada JNA na policijsku stanicu u Dalju kada je poginulo 20 policajaca, 15 pripadnika Zbora narodne garde i četiri pripadnika civilne zaštite.

No, obilježavanje godišnjice zasjenio je skandal s osječko-baranjskim županom Vladimirom Šišljagićem i ministrom policije Tomislavom Karamarkom u glavnoj ulozi. Župan je optužio ministra da mu je zabranio govoriti na skupu te samoinicijativno uzeo mikrofon u ruke.

"Prošao sam tisuću kilometara da bih bio s braniteljima i njhovim obiteljima. Zar ne smijem govoriti?", obrušio se Šišljagić na Karamarka. Ustvrdio je kako je učinjena pogreška u protokolu te da je red da prvo govori župan, a zatim ministri pa predsjednica Vlade. Župan je optužio Karamarka da nije napravio ništa da se saznaju imena onih koji su počinili masakr u Dalju. Karamarko mu je odgovorio da je dostojanstveni skup ispolitizirao i pretvorio ga u predizbornu kampanju.

Šišljagić u svom govoru nije zaobišao ni predsjednika Ivu Josipovića. Ustvrdio je da bi mještani Dalja razumjeli i oprostili predsjednikove učestale egizibicije da su počinitelji ovoga masakra osuđeni.

Premijerka je iz Dalja doslovce pobjegla, iako je prije skupa bilo dogovoreno kako će dati izjavu novinarima.

Ministar branitelja Tomislav Ivić utvrdio je kako je Šišljagić namjerno isprovocirao skandal te da je otimanjem mikrofona pokazao da mu ništa nije sveto. Šišljagića je nazvao "pionirčićem koji se na taj način dokazivao šefu. "Još su mu samo nedostajali tenk i petokraka na čelu da pokaže kako je to prije 19 godina izgledalo u Dalju", zaključio je Ivić. Karamarko je Šišljagićev istup ocijenio kao dio frustracija zbog slučaja Glavaš.

"Zapaljeni" Šišljagić pred policijskom je postajom postajom održao konferenciju za novinare. Tvrdio je da svađe nije bilo te da on ni u jednom trenutku nije povisio glas. "Bilo mi je jasno da mi neće dati govoriti čim je najavljen Karamarko", kazao je.

Dožupan Dinko Burić smatra da je premijerka došla u Dalj kako bi ublažila strasti nakon objave presude Branimiru Glavašu. "HDZ u Dalju može ime svoje stranke pisati na ćirilici", zaključio je.


Reci što misliš!